جمعه 10 فروردین 1403 - Friday 29 March 2024

الجعفری: سوریه مخالف هرگونه استفاده از سلاح کشتار جمعی است

الجعفری: سوریه مخالف هرگونه استفاده از سلاح کشتار جمعی است

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل بار دیگر از کشورهای عضو این سازمان خواست، برای پاکسازی منطقه خاورمیانه از سلاح های هسته ای و تمامی سلاح های کشتار جمعی تلاش کنند و رژیم صهیونیستی را با هدف پیوستن به پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای تحت فشار قرار دهند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری سانا، بشار الجعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در نشست کمیته خلع سلاح و امنیت بین المللی در مجمع عمومی سازمان ملل گفت، زرادخانه سلاح های هسته ای، شیمیایی و بیولوژیکی رژیم اشغالگر اسرائیل بزرگترین تهدید برای صلح و امنیت در منطقه خاورمیانه است که طی دهه ها شکل گرفته است و همچنان یک چالش جدی برای سیستم خلع سلاح و منع گسترش سلاح های هسته ای است.

وی افزود: اگرچه اکثر کشورهای عضو سازمان ملل از رژیم اشغالگر خواسته اند به عنوان یک طرف غیر هسته ای به پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای بپیوندد اما این رژیم همچنان با بهره گیری از حمایت ایالات متحده، انگلیس، فرانسه، کانادا، آلمان و سایر کشورهای عضو و حمایت آنها از برنامه هسته ای و برنامه های نظامی، بیولوژیکی و شیمیایی خود از پیوستن به این معاهده سر باز می زند. این کشورها نه فقط به توسعه و ارتقا برنامه های مذکور رژیم صهیونیستی بلکه حتی به سرپوش نهادن به مخالفت این رژیم با اجرای قطعنامه های ذیربط سازمان ملل درباره منع گسترش سلاح های هسته ای آن کمک می کنند و این امر هنگامی که ایالات متحده، انگلیس و کانادا کنفرانس بررسی معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای را در سال ۲۰۱۵ ناکام گذاشتند، برای همه مشهود بود؛ اقدامی که نه تنها رژیم صهیونیستی را تشویق کرد سرکشی خود را نسبت به اراده بین المللی افزایش داده و به پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای و سایر توافق نامه های مربوط به سلاح های کشتار جمعی نپیوندد بلکه زرادخانه سلاح های کشتار جمعی خود را تقویت کرده و از شرکت در اولین جلسه کنفرانس ایجاد منطقه ای عاری از سلاح هسته ای و سایر سلاح های کشتار جمعی در خاورمیانه که در اکتبر گذشته در نیویورک برگزار شد، نیز خودداری کرد.

نماینده سوریه در سازمان ملل ادامه داد: در مقابل همه می دانند که سوریه از سال ۱۹۶۸  عضو پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای بوده و از سال ۱۹۷۲ معاهده سلاح های بیولوژیکی را امضا کرده است و از سال ۲۰۱۳ نیز عضو پیمان سلاح های شیمیایی است. همچنین از کنفرانس ایجاد منطقه ای عاری از سلاح هسته ای و سایر سلاح های کشتار جمعی در خاورمیانه استقبال کرد در حالی که آمریکا به عنوان یک کشور هسته ای و بنیانگذار پیمان عدم گسترش سلاح های هسته ای و نیز رژیم صهیونیستی از حضور در این کنفرانس سر باز زدند. مساله ای که نشان دهنده تنها یک چیز یعنی مخالفت آن دو با پاکسازی خاورمیانه از سلاح های هسته ای و سلاح های کشتار جمعی دیگر و اثبات این ادعای سوریه است که همیشه می گوید این طرز رفتار آمریکا و اسرائیل یک ریاکاری هسته ای است.

الجعفری با بیان اینکه سوریه حرف را به عمل نزدیک کرده و پایان سال ۲۰۰۳ در جریان عضویت در شورای امنیت پیش نویس قطعنامه ای را با هدف پاکسازی خاورمیانه از تمام سلاح های کشتار جمعی به ویژه سلاح های هسته ای ارائه داد اما هیئت ایالات متحده در آن زمان تهدید کرد که در صورت ارائه پیش نویس قطعنامه برای رأی گیری، از حق وتو استفاده خواهد کرد و این پیش نویس مسکوت باقی ماند، بار دیگر به نیابت از دولت سوریه از کشورهای عضو سازمان ملل خواست برای پاکسازی خاورمیانه از سلاح های هسته ای و تمامی سلاح های کشتار جمعی دیگر تلاش کنند و اسرائیل را تحت فشار قرار دهند تا به عنوان طرفی غیر هسته ای به پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای بپیوندد و تمامی تاسیسات و فعالیت های هسته ای آن تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار گیرد.

الجعفری گفت، سوریه هرگونه استفاده از سلاح کشتار جمعی از جمله سلاح های شیمیایی از سوی هر طرفی، تحت هر شرایطی و در هر مکانی را به شدت محکوم می کند. سوریه هیچ گاه از سلاح شیمیایی استفاده نکرده و نخواهد کرد زیرا دیگر چنین سلاحی اصلا در اختیار ندارد و در سال ۲۰۱۳ به پیمان تحریم سلاح های شیمیایی پیوست و با وجود شرایط بسیار دشواری که داشت به تعهدات خود در این پیمان عمل کرد. سازمان منع سلاح های شیمیایی هم در گزارش سال ۲۰۱۴ خود پایبندی کامل سوریه به تعهدات خود در این زمینه را تایید کرد.

وی افزود، سوریه به همکاری خود با سازمان منع سلاح های شیمیایی به گونه ای که حل و فصل مسائل مورد بحث را تضمین کند، ادامه می دهد اما این همکاری با ادامه هدف گیری سیاسی سوریه توسط کشورهای غربی از طریق ترویج ساز و کارهای غیر قانونی روبرو شد و دولت آمریکا پیش نویس قطعنامه ای را در شورای امنیت با هدف تبلیغ دروغ ها و اعمال این دروغ ها با فشار و تهدید ارائه کرد؛ اقدامی که بار دیگر دوگانگی برخورد دولت آمریکا با موضوع سلاح های شیمیایی را روشن ساخت به ویژه که آمریکا تنها کشور در توافقنامه سلاح های شیمیایی است که از زمان جنگ جهانی دوم هنوز انبارهای گسترده ای از این سلاح ها را در اختیار داشته و از انهدام آنها خودداری می کند.

الجعفری گفت، سوریه بیش از ۲۰۰ نامه به دبیرکل سازمان ملل، رئیس شورای امنیت، سازمان منع سلاح های شیمیایی، کمیته قطعنامه ۱۵۴۰ و کمیته های مربوط به مبارزه با تروریسم ارسال و در آنها اطلاعات دقیقی درباره وجود مواد شیمیایی در اختیار تشکیلات تروریستی و استفاده از آن علیه نظامیان و غیر نظامیان با حمایت دولت های معروف و سازمان های اطلاعاتی این دولت ها ارائه کرده است. این دولت ها حتی به گروه های تروریستی مانند داعش و جبهه النصره مواد شیمیایی داده اند تا با همکاری کلاه سفیدها از این مواد به صورت واقعی و در عمل و یا به صورت نمایشی استفاده کرده و دولت سوریه را متهم و تجاوزات خصمانه کشورهای غربی علیه سوریه را توجیه کنند.

وی در پایان بار دیگر درخواست کرد، نقش فنی حساس سازمان منع سلاح های شیمیایی سیاسی نشود.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *