جمعه 10 فروردین 1403 - Friday 29 March 2024

نقد خیال پردازی های ” بولتون ” در خصوص ایران / نزدیکترین دوست اسرائیل ( رژیم صهیونیستی ) بزرگترین دشمن ایران

نقد خیال پردازی های ” بولتون ” در خصوص ایران / نزدیکترین دوست اسرائیل ( رژیم صهیونیستی ) بزرگترین دشمن ایران

 

شائول موفاز وزیر دفاع پیشین رژیم صهیونیستی : بولتون تلاش کرد مرا قانع کند که اسرائیل ( رژیم صهیونیستی ) باید بدون اشاره واشنگتن به ایران حمله کند و گفت که راه حل دو دولت (فلسطینی و یهودی) غیر ممکن است.

 

 

 سرویس بین الملل ” رواپرس ” :

نشریه پولیتیکو اسپانیا درباره این نومحافظه کار افراطی نوشته است: بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا بزرگترین دشمن ایران به شمار می رود و نزدیکترین دوست اسرائیل ( رژیم صهیونیستی ) . او در ماه جاری میلادی به ترکیه و تل آویو سفر کرد و صرفا با نگاهی نظامی می خواهد به نزاع با ایران و عزل ترکیه برخیزد.
کمی بعد از بازگشت بولتون از ترکیه، ترامپ تهدید کرد که اگر آنکارا به شروط آمریکا (گروه های مسلح تحت حمایت آمریکا در سوریه) تن ندهد ” اقتصاد آن کشور را نابود خواهد کرد» اما تماس تلفنی اردوغان و ترامپ، مواضع هر دو را تا حدی تغییر داد. ”
شاید به همین دلیل بود که لیندسی گراهام سناتور جمهوریخواه هم حزبی بولتون و ترامپ، روز گذشته در ترکیه تلاش کرد از دو دروازه وارد تقابل با بولتون و نگاه جنگ طلبانه اش شود؛ دروازه اول، نشان دادن برهنگی شرم آور بولتون و ترامپ در موضوع قتل جمال خاشقچی و بی واکنشی آنان در قبال دست های آلوده ولیعهد سعودی بود و دروازه دوم؛ جانبداری گراهام از ترکیه در نحوه تعامل در شمال سوریه. شاید سناتور جمهوریخواه می خواست به دولت آمریکا و به ویژه شخص بولتون بگوید که نباید و نمی تواند همیشه و همه جا تپانچه بکشد. البته مواضع گراهام با توجه به فشارهای همه جانبه بر دولت ترامپ قابل درک است.
گراهام در مقابل بولتون که بن سلمان را تائید می کند گفت به این نتیجه رسیده است که ” بدون حل مساله ولیعهد سعودی، رابطه آمریکا و عربستان سعودی به پیش نخواهد رفت ” ؛ اظهاری که ناظران، آن را مقدمه ای برای اعمال فشارهای جدید بر دولت ترامپ برای کناره گیری محمد بن سلمان از قدرت دانستند، اما اظهار سناتور جمهوری خواه آن هم از خاک ترکیه حاوی پیامی هشدارآمیز برای کاخ سفید با این مضمون بود که دولت واشنگتن آنقدر پاشنه آشیل آشکار دارد که سراغ بحران های جدید را دست کم در روابط با شرکایی مانند ترکیه نگیرد.
گراهام همچنین در موضوع خط و نشان کشیدن های ترامپ و بولتون برای ترکیه در موضوع گروه های مورد حمایت آمریکا در سوریه مدعی شد که به آنکارا حق می دهد و اینکه گروه مسلح کرد شمال سوریه، مرتبط با تروریست های پ.ک.ک (حزب کارگران کردستان) است.
در واقع، نوع موضع گیری تند و خصمانه بولتون و ترامپ علیه ترکیه، کسانی مانند گراهام را از خود حزب جمهوری خواه به آنکارا کشاند تا با موضع گیری متفاوتی، اقدام به ایجاد موازنه و تعدیل مواضع کنند یا به عبارتی آنچه امثال بولتون تخریب کردند را ترمیم کنند.
بولتون حتی تعجب دوستان صهیونیست خود را نیز برانگیخته است.
پولیتیکو در این باره سخنان شائول موفاز وزیر دفاع پیشین رژیم صهیونیستی را این گونه نقل می کند:
این نشریه افزود: بولتون در جایگاه یک ناسیونالیست تندرو، حتی اروپا را نیز دشمن می داند. او موضوع خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را بارها ستوده و مخالف سرسخت معاهده لیسبون است و شاید باور کردنی نباشد اما او اروپا را نیز ” منبع شرارت در سراسر سیاره زمین”  می داند…اما رابطه محکمی با سازمان منافقین دارد؛ همان سازمانی که وزارت خارجه آمریکا بارها آن را تروریستی دانسته است.

**آیا بولتون خاورمیانه را می شناسد؟
مساله اول در رویکرد دولت آمریکا را ” تسفی بارئیل”  شرق شناس صهیونیست در روزنامه ” هاآرتض”  چنین تشریح می کند که منابع سیاسی و امنیتی در واشنگتن و تل آویو می گویند سیاست آمریکا علیه ایران مستلزم مصالحه ای داخلی بین کشورهای عربی، اقناع عراق به کاهش روابط با تهران، راندن لبنان به سوی مشارکت حزب الله در حکومت (خلع سلاح مقاوت در لبنان)، بررسی هر آن چیزی که به جنگ یمن خاتمه دهد و قانع کردن ترکیه به جدا شدن از ایران است اما این موارد، امکان محقق شدن ندارد و تحقق این اهداف، جز با تغییر همه سران عرب امکان پذیر نیست.
بارئیل سیاست ترامپ را در سرتاسر خاورمیانه ” آشفته ” و ” مضطرب”  می بیند و بر این باور است که نشست ضد ایرانی ورشو در ماه آینده نیز تلاشی برای زنده نگه داشتن ضدیت با تهران بعد از شکست تهدیدها و فشارها درباره مذاکرات جدید هسته ای یا محدود کردن برنامه های موشکی بالستیک ایران خواهد بود.
تحلیلگر نشریه صهیونیستی بازگشت برخی کشورهای عربی به ترمیم روابط با سوریه برای دور کردن دمشق از ایران را نیز فرآیندی ناقص و متناقض می داند. او با اشاره به شرط آمریکایی ها برای بازسازی نکردن سوریه تا پیش از خروج نیروهای ایرانی می پرسد: اگر عربستان سعودی به بشار اسد در بازسازی کشور کمک کند آیا کمک های ایران به نظام سوریه قطع خواهد شد؟ تناقض دیگر اینکه چرا دولت ترامپ درباره بازگشایی سفارتخانه های بحرین و امارات در دمشق سکوت کرده و اگر آن گونه که نمایندگان این کشورها گفته اند هدفشان دور کردن نظام سوریه از جمهوری اسلامی ایران است- تفسیری که واشنگتن هم آن را پذیرفته است- چرا این کشورها با همین هدف، (انزوای ایران) اقدام به احیای روابط خود با قطر نمی کنند؟
وی می افزاید: اولویت هایی در منطقه وجود دارند که با اولویت های واشنگتن سازگار نیست و ترامپ باید به خودمعترض باشد زیرا شرکایش در خلیج فارس، توییت او را درباره تصمیم به خروج نیروهای آمریکایی از سوریه فراموش نمی کنند.
بولتون در چنین فضای غبارآلود منطقه ای به تقابل با ایران مبادرت کرده است.
مساله دوم این است که بولتون در سراب تفتیده خاورمیانه، چیزهایی متفاوت می بیند. از نگاه دن کیشوتی بولتون، آسیاب های بادی که سنگ های سنگین را با وزش نسیمی می گردانند و استخوان ها را نیز در هم می کوبند، ” دیوهایی با بازوان بلند ” هستند که باید به جنگ شان برود و شاید شرکای ماسه ای به زانو درآمده آمریکا در یمن، سوریه، لبنان و سودان را نیز سربازان تازه نفس خط مقدم نبرد جدید می داند؛ نبردی که ورق آن، مدت هاست برگشته است.

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *