چهارشنبه 05 اردیبهشت 1403 - Wednesday 24 April 2024

اخبار داغ

سفیر آکردیته ایران استوارنامه خود را تقدیم رئیس دولت وفاق ملی لیبی کرد

سفیر آکردیته ایران استوارنامه خود را تقدیم رئیس دولت وفاق ملی لیبی کرد

«محمدرضا رئوف شیبانی» سفیر آکردیته جمهوری اسلامی ایران در طرابلس امروز ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیس دولت وفاق ملی لیبی، نسبت به توسعه مناسبات دوجانبه ابراز امیدواری کرد.

به گزارش  فارس، «محمدرضا رئوف شیبانی» سفیر آکردیته جمهوری اسلامی ایران در لیبی شنبه در مراسمی استوارنامه خود را تقدیم «فائز السراج» رئیس دولت وفاق ملی لیبی کرد. در این مراسم «محمد سیاله» وزیر خارجه دولت وفاق ملی لیبی نیز حضور داشت.

رئوف شیبانی همچنین عهده‌دار سفارت جمهوری اسلامی ایران در تونس نیز هست.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در لیبی بعد از تشدید بحران و وخامت اوضاع امنیتی در این کشور، به تونس منتقل شد. در آن زمان «حسین اکبری» سفیر پیشین ایران در لیبی عهده‌دار این سمت بود که بعد از پایان دوره سفارت اکبری، فردی برای این سمت تعیین نشده بود.

با ورود رئوف شیبانی به تونس برای تصدی سفارتخانه ایران در این کشور آفریقایی، او از سوی محمدجواد ظریف به عنوان سفیر غیرمقیم در تونس پیشنهاد و مورد موافقت حسن روحانی رئیس جمهور قرار گرفت.

*امیدواری نسبت به توسعه مناسبات دوجانبه تهران و طرابلس

در همین خصوص رئوف شیبانی در گفت‌وگویی با خبرنگار فارس ابراز امیدواری کرد که با حمایت مسؤولان عالی دو کشور شاهد رشد و توسعه مناسبات دوجانبه تهران و طرابلس باشیم.

وی کمک به مردم لیبی برای عبور از بحران کنونی و برقراری ثبات و امنیت در این کشور را از جمله اهداف جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و افزود: رشد و تقویت همکاری‌های دوجانبه به خصوص در ابعاد اقتصادی از جمله تعیین مسؤولان کمیسیون مشترک اقتصادی از سوی دو کشور و پس از آن تشکیل شورای مشترک بازرگانان ایران و لیبی نیز در دستورکار قرار خواهد داشت.

به گزارش فارس، رئوف شیبانی دی ماه سال گذشته (۱۳۹۸) برای تصدی سفارتخانه ایران وارد تونس شد.

«محمدرضا رئوف شیبانی» پیش از آن پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه بوده است. کاردار در قبرس، رئیس دفتر حفاظت منافع در مصر، سفیر ایران در بیروت از جمله در دوران جنگ ۳۳ روزه، معاون خاورمیانه و مشترک المنافع وزارت خارجه و سفیر ایران در دمشق آن هم به مدت پنج سال، از جمله سمت‌های رئوف شیبانی در دوران فعالیتش در وزارت خارجه است. پیش از او «مصطفی بروجردی» عهده‌دار سفارتخانه ایران در تونس بود و پس از بازگشت بروجردی از محل ماموریت، «کیوان ایمانی» به عنوان سرپرست موقت در سفارت ایران در تونس به فعالیت پرداخت.

به گزارش فارس، لیبی بعد از سرنگونی دولت معمّر القذافی توسط ائتلاف ناتو به سرکردگی آمریکا در سال ۲۰۱۱، تا سال ۲۰۱۵ فاقد دولت بود تا اینکه بر اساس توافق صخیرات مغرب، دولت وفاق ملی با نظارت سازمان ملل تشکیل شد. با این حال حفتر این دولت را به رسمیت نشناخت.

دولت وفاق ملی لیبی مورد حمایت ترکیه، ایتالیا و قطر بوده و از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است. با این حال دولت مصر، امارات، عربستان سعودی این دولت را به رسمیت نمی‌شناسند و از دولت موازی (دولت طبرق) و ژنرال خلیفه حفتر، حمایت می‌کنند.

انتهای پیام/

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *