جمعه 10 فروردین 1403 - Friday 29 March 2024

واعظی: نباید اجازه دهیم پژوهش جناحی و تبلیغاتی شود

واعظی: نباید اجازه دهیم پژوهش جناحی و تبلیغاتی شود

 رییس دفتر رییس جمهوری گفت: پژوهش و علم باید در خدمت توسعه کشور و رفاه مردم باشد و نباید اجازه دهیم پژوهش سیاسی، جناحی و تبلیغاتی شود. امروز در کنار دانشگاه‌های بزرگ دنیا پارک‌ها، سراها و مراکزی دارند که تولید علم و ثروت می‌کنند در واقع علم و پول باهم عجین شده است یعنی علم تولید می شود که تولید ثروت شود و ثروت در خدمت تولید علم بیشتر قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمود واعظی روز دوشنبه در آیین افتتاح سرای نوآوری و فناوری‌های آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب با تاکید بر اینکه باید پژوهش و علم برای خدمت به توسعه کشور و رفاه مردم باشد، گفت: نباید اجازه دهیم پژوهش سیاسی، جناحی و تبلیغاتی شود چرا که هر کدام از اینها شود سم است.

وی با اشاره به نقش پژوهش در توسعه کشور و نظام گفت: باید قبول کنیم دنیای امروز کاملا فرق کرده است و تغییرات کاملا محسوس و روشن است. در دورانی که ما تحصیل می کردیم اگر به کشورهای مختلف به خصوص کشورهای غربی، ۱۰ شرکت بزرگی که ایجاد ثروت می‌کردند، شرکت‌هایی بودند که بر پایه پول ایجاد شده بودند یا شرکت‌های نفتی، بانکی و یا بیمه بودند.

واعظی اضافه کرد: امروز در آمریکا، کانادا، ژاپن، کره و کشورهای دیگر ۱۰ شرکت بزرگ که ایجاد ثروت  و درآمد دارند، شرکت‌هایی هستند که بر اساس نوآوری و مغزافزاری و نوع کاری که با پول کمتر سر کار و دارند و بیشتر با ایده سروکار دارند مطرح هستند. در واقع کشورداری و قدرت در کشورها هم تغییر کرده است.

رییس دفتر رییس جمهوری ادامه داد: اگر تا دیروز کشوری فقط متکی به جنگ افزارهای نظامی بود، قدرت داشت، امروز کشورهایی که نخبه و نوآوری بیشتری دارند و دستاوردهای علمی بالاتری دارند، قدرت بیشتری دارند.

وی با اشاره به روند تغییرات در دانشگاه‌های کشور یادآور شد: دانشگاه‌هایی که زمانی آموزش محور بودند، توسعه پیدا کرده و پژوهش محور  و بعد از آن مهارت محور شدند.  اما الان دانشگاه‌ها وارد وادی دیگری شدند.  به طوری که اگر ۱۰ سال یا ۲۰ سال پیش درباره  دانشگاه می گفتیم که باید ایجاد ثروت کند ممکن بود خیلی از اساتید و دانشمندان به آن واکنش نشان دهند که ما رفتیم برای یک کار دیگری تحصیل کردیم.

واعظی تاکید کرد: امروز در کنار دانشگاه‌های بزرگ دنیا پارک‌ها، سراها و مراکزی دارند که تولید علم و ثروت می‌کنند در واقع علم و پول باهم عجین شده است یعنی علم تولید می شود که تولید ثروت شود و ثروت در خدمت تولید علم بیشتر قرار می‌گیرد.

رییس دفتر رییس جمهوری گفت:‌ شرکت‌های دانش بنیان باعث رشد تولید ثروت در کشورها و توسعه علم شده اند.  کاری که الان به عنوان یک اولویت در دولت و کشور مطرح است و همواره هم رهبر معظم انقلاب روی این موضوع تاکید ویژه دارند پژوهش، تولید علم و ثروت و توسعه کشور است که باید به آن بها دهیم.

وی در ادامه باور تصمیم گیران به اهمیت ایده پروری و تبدیل خلاقیت به ثروت، حذف مقررات زاید و مزاحم، ارائه تسهیلات به پژوهش، بهره گیری از نیروی انسانی ماهر و استفاده از فناوری‌های نو را چهار عاملی ذکر کرد که می تواند موتور توسعه پیشران کشور را به حرکت دربیاورد

واعظی ادامه داد: امروز کشورهای مختلف هر جا با مانع مواجه می‌شوند به دنبال این هستند که با خلاقیت‌ها و ایده‌های نو کار را پیش ببرند بنابراین باید برای توسعه کشور، محور کار دانش و نوآوری باشد.

رییس دفتر رییس جمهوری  گفت: بسیاری از کشورها در عرصه اقتصاد با مشکل مواجه شدند. اقتصادهای سنتی و مبتنی بر منابع بالندگی لازم را ندارند و امروز کشورهایی توانسته اند سهم زیادی در اقتصاد دنیا داشته باشند که مبتنی بر دانش و خلاقیت باشند در واقع اگر اقتصاد مبتنی بر دانش، خلاقیت و ایده باشد هیچ محدودیت و مرزی برای اقتصاد و توسعه کشور ندارد.

تحقق جهش تولید مستلزم اهمیت دادن به دانش و فناوری است

وی افزود: بسیاری از کشورهای کوچکی که تصور نمی‌شد، تبدیل به اقتصاد بزرگ دنیا شوند، به همین دلیل الان در دنیا سهم  بسیار بالایی پیدا کردند، بنابراین اگر به دنبال این هستیم که یک کشور قدرتمندی داشته باشیم حتماً باید به خلاقیت و نوآوری و دانشگاه‌ها توجه ویژه کنیم.

واعظی ادامه داد: هر کسی در هر جا بخواهد کاری انجام دهد باید بداند که خاستگاه علم، نوآوری و خلاقیت در دانشگاه‌ها است. باید این باور را هم برای اعضای هیات علمی و هم برای دانشجویان ایجاد کنیم چرا که این کار باعث ارتقای سطح دانشگاه ها و هم توسعه کشور شود.

وی گفت: اگر بنا داریم جهش تولیدی را که رهبر معظم انقلاب به آن تاکید دارند اجرا شود، راه آن این است که به پژوهش، نوآوری و خلاقیت اهمیت دهیم. البته هرکدام از ما وظایفی داریم. وظیفه دولت این است که طوری مقررات وضع کند که راه را برای فعالیت های پژوهشی، نوآوری و خلاقیت باز کند.

رییس دفتر رییس جمهوری با اشاره به تلاش‌های معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری برای ایجاد فضای حمایتی از شرکتهای دانش بنیان در هفت سال و نیم گذشته گفت: سال ۹۲ حدود ۵۳  شرکت دانش بنیان داشتیم اما الان بیش از ۵ هزار شرکت دانش بنیان داریم. نکته‌ای که باید به‌آن توجه کنیم این است که باید مقررات و قوانین کار آنها با شرکت‌های دیگر فرق داشته باشد.

شرکت‌های دانش بنیان در مقابله با کرونا بسیار موثر عمل کردند

وی با اشاره به شیوع کرونا در ماه‌های اخیر گفت: اگر این شرکت‌های دانش‌بنیان را نداشتیم  وضع خیلی خراب بود. من به عنوان کسی که در تمام جلسات حضور دارم می‌دانم که در اسفندماه که ما با این پدیده مواجه شدیم، چقدر کشور دچار گرفتاری شد و این شرکت‌های دانش‌بنیان توانستند در زمینه مبارزه با کرونا گره‌های کشور را از بخش‌های پیچیده تا تولید ماسک باز کنند به طوری که الان می توانیم به کشورهای همسایه و کشورهای مختلف صادرات داشته باشیم که این نتیجه اعتماد به دانشمندان و جوانان کشور است.

واعظی تاکید کرد: نباید با جوانانمان که ایده و خلاقیت دارند، مانند شرکت‌های بزرگ تجاری برخورد کنیم. حتماً باید آنها را کمک کنیم تا بتوانند در توسعه کشور سهم داشته باشند.

رییس دفتر رییس جمهوری با تاکید بر این که در سه سال گذشته با یک جنگ اقتصادی جدی مواجه بودیم، افزود: هیچ کس در دنیا فکر نمی‌کرد که در این جنگ اقتصادی ملت، نظام و رهبری بتواند این گونه ایستادگی کند. پشتوانه این مقاومت شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها و استارتاپ‌ها بودند که برای مشکلات راه ‌حل پیدا می‌کردند.

وی با قدردانی از تلاش‌هایی که طی چهار دهه گذشته برای شکل‌گیری مجموعه بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده است، ‌اضافه کرد: نگاه معطوف به گسترش کمی در دانشگاه آزاد امروز به نگاه معطوف به ارتقای کیفی تغییر یافته است.

واعظی گفت:  تفاوت دانشگاه آزاد با دیگر دانشگاه‌ها این است که هر تغییری در هر بخش از آن، تغییر در دانشگاهی به وسعت همه کشور است و این بسیار ارزشمند و شایسته قدردانی است.

 تا پایان دولت ۳۷ کارخانه نوآوری ایجاد می شود

رئیس دفتر رئیس‌جمهوری گفت: طی ۴۱ سال تلاش دانشگاه آزاد اسلامی امروز یکی از بزرگترین دانشگاه‌های جهان است. در شرایط جدید، ضعف‌های موجود در دوره‌های گذشته و انتقاداتی که در زمینه تاکید بر کمیت به کیفیت و توجه بیشتر توسعه دانشگاه و افرایش دانشجو می‌شد، برطرف شده‌است و امروز شاهدیم که به کیفیت علم، تدریس و نوآوری توجه می‌شود.

واعظی در ادامه به افتتاح سرای نوآوری و فناوری‌های آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب و همچنین راه‌اندازی جایزه‌ی نشان شهید موسوی در این مجموعه اشاره کرد و گفت: خط به خط و فراز به فراز گام دوم انقلاب اسلامی توسط رهبر معظم انقلاب به نگارش درآمده است و اینکه دانشگاه تهران غرب به عنوان مخاطب این گام دوم، برای تشویق جوانان در تراز انقلاب برای کسب جایگاه علمی تلاش کرده است، اقدام ارزشمندی است.

رییس دفتر رییس جمهوری در پایان با اشاره به ایجاد ۷ کارخانه نوآوری در کشور گفت: قرار است تا پایان دولت ۳۸ کارخانه نوآوری ایجاد شود.

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *