جمعه 31 فروردین 1403 - Friday 19 April 2024

بیش از۳۰ درصد افراد واجد شرایط در انتخابات پارلمانی الجزایر شرکت کردند

بیش از۳۰ درصد افراد واجد شرایط در انتخابات پارلمانی الجزایر شرکت کردند

 هیات نظارت بر فرآیند انتخابات پارلمانی الجزایر درصد نهایی شرکت کنندگان در انتخابات پارلمانی این کشور را ۳۰.۲۰ درصد اعلام کرد.

به گزارش روز یکشنبه رسانه های گروهی الجزایر، ” محمد شرفی ” رئیس تشکیلات ملی انتخابات در الجزایر پس از پایان یافتن فرآیند رای گیری در داخل کشور ضمن اعلام این مطلب افزود: عملیات شمارش آراء ساعت هفت عصر به وقت گرینویچ روز شنبه پس از تمدید یک ساعته مدت زمان رای گیری آغاز شد.

شرف گفت: انتخابات در شرایط خوبی برگزار شد البته به استثنای موارد اندک که بر سلامت انتخابات تاثیری ندارد و شمارش آراء در دو مرحله اولی در مورد فهرست ها و دومی در مورد هر یک از نامزدهای موجود در فهرست آغاز شده است.

مقامات الجزایر امیدوارند که این انتخابات به ناآرامی های سیاسی در این کشور پایان دهد .

پیش بینی می شود آن دسته از احزاب سیاسی که بتوانند حضور قدرتمندی در پارلمان داشته باشند، بخشی از دولت آینده رئیس جمهور عبدالمجید تبون را تشکیل دهند.

افراد حائز شرایط رای دادن در انتخابات پارلمانی الجزایر دیروز (شنبه) رهسپار مراکز رای گیری شدند تا بر اساس سامانه جدید رای گیری از میان فهرست نامزدهای احزاب و مستقل نمایندگان موردنظر خود را برگزینند.

در این انتخابات بیش از ۲۲ هزار نامزد جهت دستیابی به ۴۰۷ کرسی در مجلس مردمی ملی الجزایر با یکدیگر به رقابت پرداختند.

این رقابت کنندگان به ۲ هزار و ۲۸۸ فهرست انتخاباتی تعلق دارند که در این میان یک هزار و ۸۰ فهرست متعلق به فهرست نامزدهای مستقل الجزایر است در حالی که شمار زنان نامزد شده در این دوره مجلس مردمی الجزایر به ۵ هزار و ۷۴۴ زن می رسد.

عبدالمجید تبون رئیس جمهور الجزایر در ۱۲ مارس گذشته ( ۲۲ اسفند ۹۹ ) به دنبال انحلال پارلمان این کشور در اوائل همان ماه خواستار برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در این کشور شد. این اولین انتخابات پارلمانی الجزایر است که پس از اعتراضات مردمی شکل گرفته در فوریه ۲۰۱۹ علیه رژیم عبدالعزیز بوتفلیقه در دوران ریاست جمهوری عبدالمجید تبون برگزار می شود.

تبون پنجشنبه گذشته قول داد تا صندوق های رای سرنوشت انتخابات را رقم بزنند. این در حالی است که کمیته ملی مستقل ناظر انتخابات تقریبا یک هفته پیش تعهد داد تا از آراء مردم حراست کند.

این انتخابات سومین انتخاباتی است که زیر نظر کمیته مستقل انتخابات در الجزایر برگزار گردید و قبل از آن انتخابات ریاست جمهوری در دسامبر ۲۰۱۹ و همه پرسی اصلاح قانون اساسی در نوامبر ۲۰۲۰ برگزار شدند.

انتخابات پار لمانی الجزایر دیروز بر اساس سامانه جدید انتخاباتی برگزار می شود و طی آن رای دهنده نمی توانست به بیش از یک فهرست رای دهد و همچنین نباید به فهرست خاص و یا کاندیداهایی از فهرست های دیگر رای می داد.

حوزه های انتخابیه در ساعت هشت صبح به وقت الجزایر فعالیت خود را آغاز کردند و قرار بود ساعت هفت عصر دیروز به وقت محلی به کار خود پایان دهند اما با توجه به امکان تمدید فرآیند رای گیری مدت زمان آن یک ساعت تمدید شد.

به گفته کمیته ملی مستقل نظارت بر انتخابات الجزایر بیش از نیم میلیون نفر در سازماندهی فرآیند رای گیری مشارکت داشتند.

وزارت دادگستری الجزایر چندی پیش بر تشدید مجازات افراد کارشکن در فرآیند رای گیری تاکید کرد.

از سوی دیگر مقامات الجزایر سپیده دم دیروز (شنبه) یک فعال سیاسی مخالف به نام ” کریم طابو” را آزاد کردند. وی پنجشنبه گذشته توسط نیروهای پلیس بازداشت شده بود.

بوتفلیقه دوم آوریل ۲۰۱۹ در پی تظاهرات گسترده مردم که نسبت به فساد گسترده در کشور اعتراض داشتند و خواهان تغییرات اساسی در امور حکومت بودند و با دخالت ارتش الجزایر از قدرت کناره گیری کرد و به این ترتیب الجزایر وارد یک مرحله جدید از حیات سیاسی خود شد که می توان از آن به عنوان جمهوری پنجم در این کشور یاد کرد.

الجزایر در حالی شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی است که علاوه بر مواجهه با تنش های سیاسی داخلی با مشکلات دیگری نظیر کاهش شدید بهای نفت، رکود اقتصادی و پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا  مواجه است.

از آنجایی که اقتصاد الجزایر به فروش نفت وابسته است، کاهش صادرات و نیز کاهش بهای نفت، اقتصاد این کشور را بشدت تحت تاثیر قرار داده و این در حالی است که الجزایر همچنان درگیر یک رقابت تسلیحاتی با مراکش همسایه غربی خود است و در شرق نیز با داشتن یکهزار کیلومتر مرز مشترک با کشور بحران زده لیبی، قطعا نمی تواند از نابسامانی های این بحران منطقه ای بی تاثیر بماند.

الجزایر در شرایطی نخستین گام ها را در مسیر جمهوری پنجم برداشته که با مشکلات عدیده ای در ابعاد داخلی، مشکلات اقتصادی و روابط خارجی مواجه است؛ مسیری که با شرایط حاکم بر اقتصاد جهانی و نیز تحولات سیاسی منطقه شمال آفریقا به نظر نمی رسد چندان هموار باشد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *