جمعه 10 فروردین 1403 - Friday 29 March 2024

واکنش اتحادیه اروپا به رسوایی جاسوسی اسرائیل: غیرقابل قبول است

واکنش اتحادیه اروپا به رسوایی جاسوسی اسرائیل: غیرقابل قبول است

 رئیس کمیسیون اروپا به خبر درباره بدافزار جاسوسی موسوم به “پگاسوس” ساخت شرکت فناوری صهیونیستی “ان اس او” برای جاسوسی از گوشی‌های همراه صدها خبرنگار، فعال سیاسی و اجتماعی و همچنین سیاستمدار در سراسر جهان واکنش نشان داد و آن را غیر قابل قبول خواند.

به گزارش ایرنا، اوروسلا فون درلاین روز دوشنبه در جمع خبرنگاران تصریح کرد که اگر این خبر تائید شود، کاملا غیر قابل قبول است و مغایر تمام قوانین ما در اتحادیه اروپاست.

تحقیقات مشترک سازمان‌های خبری از جمله “رویترز، واشنگتن پست، وال استریت ژورنال، الجزیره و گاردین” نشان می‌دهد که گوشی‌های همراه هک شده در میان لیست ۵۰ هزار شماره تماس قرار داشته‌اند.
شرکت صهیونیستی “ان اس او” ضمن رد نتایج این تحقیقات اعلام کرد: این تحقیق شامل نظریه‌های تأیید نشده بوده و بر اساس تفسیر گمراه کننده از اطلاعات افشا شده انجام شده است.
طبق گزارش “سی ان بی‌سی” یک از شخصیت‌های مهم که گوشی او توسط این نرم‌افزار جاسوسی هک شده است، نامزد جمال خاشقچی مقتول که توسط عاملان حکومت سعودی در سال ۲۰۱۸ به قتل رسیده، بوده است.
کشورهایی که بیشترین استفاده را از این نرم‌افزار انجام داده‌اند شامل آذربایجان، بحرین، مجارستان، هند، قزاقستان، مکزیک، مراکش، رواندا، عربستان سعودی و امارات می‌شوند.
محققان توانستند بیش از هزار نفر را از طریق تحقیق و مصاحبه در چهار قاره شناسایی کنند: چندین نفر از اعضای خانواده سلطنتی عرب، حداقل ۶۵ مدیر بازرگانی، ۸۵ فعال حقوق بشر، ۱۸۹ روزنامه نگار و بیش از ۶۰۰ سیاستمدار و مقام دولتی، در میان افرادی بودند که گوشی آنها با نرم‌افزار پگاسوس هک شده بود.
اولین بار برنامه جاسوسی اسرائیلی “پگاسوس” در سال ۲۰۱۶ فاش شد؛ هنگامی که از سوی یک سری برنامه‌های جاسوسی بسیار پیشرفته، تلفن همراه «احمد منصور» فعال اماراتی هک شد که در پی آن منصور بازداشت و تاکنون زندانی شده است.

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *