جمعه 07 اردیبهشت 1403 - Friday 26 April 2024

وقف – نذر ” رسانه رضوی علیه آلاف التحیه و الثناء ( رواپرس ) / در دستگاه اهل بیت(ع) باید بی‌توقع و مخلص بود

وقف – نذر ” رسانه رضوی علیه آلاف التحیه و الثناء ( رواپرس ) / در دستگاه اهل بیت(ع) باید بی‌توقع و مخلص بود
حال و هوای مداحی در حرم منور امام هشتم شیعیان(ع) با تمام دنیا فرق دارد؛ این‌ها کلیدواژگانی است که زمانی که با مداحان اهل بیت(ع) همکلام می‌شوی بلافاصله بر زبان می‌آورند و می‌گویند.

به گزارش آستان نیوز، اگر با مخاطبان این مداحی‌ها نیز همکلام شوید همین را به شما خواهند گفت؛ آنها نیز بر این باورند پای منبر و خطبه و مداحی نشستن در حرم شمس‌الشموس، حال و هوای دیگری دارد.
مداحان بسیاری در حرم رضوی توفیق خدمتگزاری داشته‌اند و برای زائر و مجاور، مرثیه‌سرایی کرده‌اند؛ آنها همواره خود را مدیون خوان پربرکت ائمه اطهار(ع) می‌دانند و معتقدند نعمات این خوان تمام‌نشدنی است.
آنان بزرگترین توفیق خود را مرثیه‌سرایی در این صحن و سرا برای زائر و مجاور حضرت می‌دانند و البته این را هم منتی از سوی امام رضا(ع) می‌خوانند.
حاج سیدرضا موید؛ یکی از این مداحان است که توفیق مداحی و مرثیه‌سرایی در حرم اهل بیت(ع) و به ویژه حرم منور رضوی مدت‌هاست نصیبش شده و به گفته خودش آن را دنیا عوض نمی‌کند.
موید؛ جزو پیرغلامان حسینی است که متولد سال ۱۳۲۱ است و سال‌هاست که در این کسوت حضور دارد.
والدین حاج رضا اصلیتی یزدی دارند اما در جوانی به مشهد مقدس مهاجرت نموده و در جوار حرم مطهر علی بن موسی الرضا سکنی گزیدند. «مؤید» تحصیلات مقدماتی را در مکتب‌خانه‌ پشت سر گذاشت و علاقه‌ی او به شعر باعث شد که خیلی زود سراغ دیوان‌های قدیمی برود و لذت شعر کهن به ویژه اشعار حافظ را در نوجوانی تجربه کند. وی دوازده سالگی خود را پشت سر می‌گذاشت که نخستین شعرش را سرود و حسن مطلعی شد برای پرواز در آسمان روحانی شعر…
استاد مؤید دارای قریحه‌ای سیال و روان در سرودن شعر به ویژه اشعارمذهبی است؛صفا و صمیمیت بارزترین ویژ‌گی اخلاقی سید رضا مؤید است و با نگاهی اجمالی به اشعار وی می‌توان این صفا و صمیمیت را در شعر و مداحی ایشان نیز جستجو کرد.
همکلامی با ایشان برای دقایقی در روزهای عزاداری امام حسین(ع) حال و هوای خاص خود را دارد.

استاد؛ از حال و هوای شعرخوانی و مداحی در حرم رضوی بگوئید.
شعرخوانی در حرم امام رضا(ع) در اولین مرحله تاثیر ارتباط مداح با امام رضا(ع) است. مداح در این محفل معنوی و نورانی قبل از دیدن مستمع حضور امام رضا (ع) را حس می‌کند و همین ارتباط با امام رئوف (ع) بسیار می‌تواند در ایجاد احساس ناب معنوی تاثیرگذار باشد و از طرفی مستمعی که روضه ائمه(ع) را  در حرم امام رضا(ع) حال و هوایش شیرین خواهد بود و لذت بیشتری خواهد داشت.

روضه خوانی در این صحن و سرا چه تفاوتی با مجالس دیگر دارد؟
طبق احادیث، مجالس اهل بیت (ع) حرم اهل بیت (ع) محسوب می‌شوند ولی در حرم امام رضا (ع) حضرت را نزدیک‌تر به خود می‌بینیم و حس در محضر ایشان بودن بیشتر برایمان ملموس می‌شود.

شما جزو پیرغلامان حسینی و رضوی هستید؛ چه نکته‌ای از اساتید بزرگوار خود که در این صحن و سرا مرثیه سروده‌اند به ارث برده‌اید؟
نکته‌ای که از بزرگان و پیرغلامان به ما به ارث رسیده این است که در دستگاه اهل بیت (ع) بدون توقع و با اخلاص عرض ادب و نوکری کنیم.

اشعاری که برای اهل بیت(ع) سروده می‌شود باید واجد چه ویژگی‌هایی باشد؟
حقیقت شعر حرف شاعر است؛ اگر  شاعر در زمینه اعتقادات، مبادی دینی و اصول خودش را پخته کرده باشد در شعرش هم قطعا جلوه می‌کند در غیر این صورت درسرودن شعر با چالش های جدی مواجه خواهد شد.
شعر اهل بیت (ع) با شعرهای معمولی فرق دارد. در سرودن شعر معمولی اگر شاعربا مبانی اسلام مخالف باشد باز هم حرفش را بیان می‌کند و شعر خود را نشر می‌دهد ولی در شعر اهل بیت(ع) باید متن مطابق مفاهیم، مبانی دینی، عزت و شکوهمندی  زندگی اهل بیت (ع) باشد.
در برخی اشعار متاسفانه یا شاعر نتوانسته در بیان مضمون اصول لازم را رعایت کند و یا سطح علمی او جوابگو نبوده است لذا به این افراد توصیه می‌کنیم شعر را قبل از نشر به افرادی که در این زمینه علمیت دارند نشان دهند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *