یکشنبه 09 اردیبهشت 1403 - Sunday 28 April 2024

جهانگیری: موضوع اول دولت در شرایط جنگ اقتصادی زندگی مردم بود

جهانگیری: موضوع اول دولت در شرایط جنگ اقتصادی زندگی مردم بود

 معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه متاسفانه خیلی از دوستان با نادانی کامل به دولت فشار آوردند، گفت: در دوران جنگ اقتصادی موضوع اول دولت زندگی مردم بود و ما باید سیاست‌هایی متناسب با آن وضع می کردیم.

به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری روز دوشنبه در نشست مدیران ارشد دولت تدبیر و امید گفت: متاسفانه خیلی از دوستان ما با نادانی کامل به دولت در این شرایط فشار آوردند و انواع زخم زبان ها را زدند. برخی از سر دلسوزی به آقای رئیس‌جمهور پیشنهاد می‌دادند که در این فشار داخلی و خارجی دولت استعفا کرده و کناره گیری بکند.

معاون اول رییس جمهوری اضافه کرد:‌یک موضوع بود که دولت را به تعهد خود با مردم نگه داشت و آن اینکه ما در مقابل مردم مسئول هستیم و باید بایستیم و مردم را از این پیچ خطرناک به خوبی عبور بدهیم. به فضل الهی این اتفاق افتاد و امروز می‌شود گفت کشور در ریل خوبی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: ما در دوران جنگ اقتصادی سیاست هایی وضع کردیم که  این دولت این سیاست‌ها را در شرایط عادی قبول نداشت. دخالت‌هایی در امر و نهی اقتصادی کردیم که خودمان همیشه جزو مخالفین آن بودیم ولی فکر می‌کردیم که در مقطع جنگ اقتصادی توسعه موضوع اول ما نیست. زندگی مردم موضوع اول است و زندگی ضعیف‌ترین مردم مورد توجه ما است و باید سیاست‌های متناسب با آن وضع کنیم و مردم ایران بزرگوارانه با تمام این رنج ها کنار آمدند و با صبوری کمک کردند که دولت بتواند این سیاست خود را به خوبی پیش ببرد.

جهانگیری در ادامه سرمایه اجتماعی را مهم ارزیابی کرد و گفت: رسانه‌های خارجی و قدرت‌ها نیروهای برانداز و نیروهای کج سلیقه در داخل سعی کردند مهمترین سرمایه دولت و نظام که سرمایه اجتماعی و اعتماد و مشارکت و امید اجتماعی مردم بود به آن آسیب بزنند و آسیب زدند. اگر این سرمایه آسیب ندیده بود یک سرمایه بسیار مهمی بود که برای پیشرفت کشور در اختیار همه قرار می‌گرفت.

معاون اول ریس جمهوری ادامه داد: ایران قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بزرگی برای توسعه دارد.در عین حال ایران با چالش‌ها و ابرچالش‌های بزرگی روبرو است که اقتصادان‌ها و صاحبنظران سیاسی و اجتماعی به آن اشاره کرده اند. اما مهمترین مانعی که باعث شد، ایران نتوانست شرایط کنونی را به خوبی پشت سر بگذارد دیر فهمی تغییرات جامعه و جهان است. بی توجهی به سرمایه اجتماعی است. بی توجهی به رضایت مردم است . متاسفانه بی توجهی به این است که گاهی اوقات شکاف بین جامعه و حاکمیت و شکاف بین مردم و دولت ممکن است که منجر به حوادث نگران کننده‌ای شود.

وی افزود: امروز دولتی می‌رود و دولت دیگری می‌آید با تمام وجود و به عنوان یک ایرانی آرزو می‌کنم که دولت آینده موفق شود که بر این مشکلات غلبه پیدا کند.

جهانگیری با تاکید بر این که  فرصت خوبی در اختیار دولت آینده است، گفت: هماهنگی سه قوه و حمایت‌های نهادهای حاکمیتی؛ که اگر خوب قدر دانسته شود از این فرصت می‌شود در جهت افزایش سرمایه اجتماعی و کمک بر حل مشکلات استفاده کرد.اما اگر به موقع از فرصت ها استفاده نشود، ممکن است این فرصت‌ها خود به تهدید تبدیل شود.

معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان کرد: هنر یک مدیر این است که از دل تهدیدها فرصت درست کند هنر دیگر آن این است که نگذارد از فرصت‌های طلایی که در اختیار است این فرصت‌ها تبدیل به تهدید شود.

وی گفت: امیدوارم که از تجارب، فهم و نگرانی ها و راهکارهایی که داریم همه دوستان این ها را در اختیار دولت آینده قرار دهند و دولت بتواند از این تجریات استفاده کند و بدون هیچ چشم داشتی در اختیار رییس جمهور منتخب قرار دهند. هم آقای روحانی و خود من مکرر با آقای رییسی صحبت کردیم. من شرایط را در حدی که امکان پذیر بوده گفتم که چه کارهایی می شود کرد. در دوران مسوولیت دولت هرجا بودیم ما را صدا بزنند حتما مشورت لازم را می‌دهیم.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به چالش‌های پیش روی دولت در شرایط تحریم گفت: کسی نمی‌پرسد این پول نفتی که فروخته شد چگونه پول آن جابجا شد.اگر صنعت پتروشیمی، فولاد، مس نبود و اگر نبود صنعتی که امروز بار اصلی صادرات و ارز کشور در این جنگ اقتصادی تامین می‌کرد،‌ چیزی که آمریکایی‌ها خواب آن را در تامین نیازهای کشور دیده بودند، اتفاق می‌افتاد. نفت اگر کم صادر شد پتروشیمی و فولاد و صادرات غیرنفتی توانست این بار را بر دوش بکشد.

وی گفت: به گفته وزیر صمت هیچ کارخانه ای در دوران جنگ اقتصادی به دلیل این که مواد اولیه به آن نرسید تعطیل نشد. چگونه این پتروشیمی به فروش می‌رفت. کشتی، بانک، بنادر ممنوع بود. رفتن کشتی ایران به بنادر خارجی ممنوع بود. بیش از ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیون تن از بنادر دنیا سالانه کالا وارد ایران می کردیم. تک‌تک کشتی‌ها را به نام تعریف کرده بودند. در یک چنین جنگی دولت باید در برابر فشارهای خارجی مقاومت می کرد.

معاون اول رییس جمهوری افزود: اعضای دولت و رییس  جمهور تحت حمایت رهبر معظم انقلاب متعهد و هم پیمان شده بودند که سیاست آمریکا را به شکست بکشانند و این اتفاق افتاد. نه اینکه ما گفتیم آمریکا شکست خورد بلکه خود آمریکایی‌ها گفتند که شکست خوردند و فشار حداکثری شکست خورد. ایران دوستی، مردم دوستی، تعهد و آرمان های انقلاب و امام (ره) و شهدا و مسوولیت پذیری، دولت را به این نقطه رساند که به تنهایی پای اداره کشور بایستد.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش گفت لازم می دانم قبل از هر چیز به همه اعضای دولت، وزرای عزیز و گرانقدر معاونین محترم رئیس جمهوری، معاونین وزرا و روسای دستگاه‌های ملی، استانداران، فرمانداران، بخشداران مدیران کل در سراسر کشور در پایان دولت خسته نباشید و خدا قوت عرض کنم.

وی افزود: در همین جا به رئیس جمهور عزیز،ارزشمند و دانشمند جناب دکتر روحانی که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در کنار امام عزیز و راحل ما بودند و در پیروزی انقلاب نقش کلیدی داشتند و بعد از آن در استمرار جمهوری اسلامی هرجا که لازم بوده نقش‌آفرین بودند خسته نباشید عرض می کنم.

معاون اول رییس جمهوری یادآورشد: دو دوره توفیق داشتیم در مجلس شورای اسلامی خدمت ایشان باشیم. همواره در دورانی که من خودم در مجلس حضور داشتم، به عنوان یکی از افراد موثر و صاحب‌نظر که در سختی ها به ایشان مراجعه می شد، در دوران جنگ تحمیلی حزب بعث عراق علیه ایران، نقش مهم و محوری در فرماندهی جنگ و کمک به فرماندهی جنگ بر عهده داشتند. ۲۴ سال به عنوان نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، ۱۶ سالی به عنوان دبیر و دورانی که فقط نمایندگی برعهده داشتند و ۸ سال هم به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی مرکز مهمترین،اصلی ترین و اساسی ترین تصمیمات ملی کشور حضور داشتند.

جهانگیری ادامه داد: در واقع دکتر روحانی قبل از رئیس‌جمهور گنجینه اسرار این کشور بودند و در دوران ریاست جمهوری هم کشور از دوران سختی عبور دادند. به سهم خودم آقای دکتر روحانی به جنابعالی خدا قوت و خسته نباشید می‌گویم و مطمئن هستم که از نظر کار شما نزد خداوند تبارک و تعالی را در تاریخ ماندگار خواهد شد و روزی قدر این کار بیشتر برملا خواهد شد.

ادامه دارد

انتهای پیام

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *