یکشنبه 09 اردیبهشت 1403 - Sunday 28 April 2024

طرح روسیه برای اعزام مشاوران اقتصادی به ونزوئلا

طرح روسیه برای اعزام مشاوران اقتصادی به ونزوئلا

*استورچاک که ریاست تیمی ۱۲ نفره متمرکز بر مسئله بحران اقتصادی ونزوئلا در وزارت دارایی روسیه برعهده داشته، تصریح کرد که اقدامات مسکو برای کمک به کاهش شدت بحران اقتصادی ونزوئلا تاکنون ناموفق بوده زیرا مقامات کاراکاس نسبت به اجرای تغییرات بدون حمایت ها از سوی مجمع ملی با ریاست گوایدو بی تفاوت بوده‌اند.

تهران-ایرنا- روسیه به دنبال اعزام مشاوران اقتصادی به ونزوئلا برای کمک به دولت نیکلاس مادورو بوده اما حضور خوان گوایدو رهبر مخالفان در راس مجمع ملی این کشور این اقدام را به تاخیر انداخته است.

به گزارش تارنمای شبکه بلومبرگ، روسیه قصد اعزام مشاوران اقتصادی به ونزوئلا را دارد اما پیش از آن منتظر کنار رفتن خوان گوایدو رهبر مخالفان از ریاست مجمع ملی این کشور است.

گوایدو قرار است اوایل ژانویه از سمت ریاست این مجمع کناره گیری کند هر چند گفته شده در حال لابی گربی در این نهاد برای حضور دوباره در این سمت است.

سرگئی استورچاک معاون وزیر دارایی روسیه به بلومبرگ گفت: اگر گوایدو نتواند بار دیگر بر مسند ریاست مجمع ملی ونزوئلا بنشیند، روسیه اقداماتش را برای کمک به مقامات دولت کاراکاس با هدف حل و فصل بحران اقتصادی در این کشور افزایش می دهد.

استورچاک که ریاست تیمی ۱۲ نفره متمرکز بر مسئله بحران اقتصادی ونزوئلا در وزارت دارایی روسیه برعهده داشته، تصریح کرد که اقدامات مسکو برای کمک به کاهش شدت بحران اقتصادی ونزوئلا تاکنون ناموفق بوده زیرا مقامات کاراکاس نسبت به اجرای تغییرات بدون حمایت ها از سوی مجمع ملی با ریاست گوایدو بی تفاوت بوده‌اند.

وی افزود: فکر می کنم اوضاع از اواسط ژانویه شروع به تغییر خواهد کرد. امیدوارم مقامات ونزوئلا رویدادهای سال را جمع بندی و اطلاعات آن را در اختیار ما بگذارند تا ما تصمیم بگیریم کدام متخصصان روسی به ونزوئلا اعزام شوند. تمرکز اصلی بر صنعت نفت ونزوئلا است.

در حالیکه آمریکا و حدود ۵۰ کشور جهان گوایدو را به عنوان رئیس جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت شناخته اند اما مقامات واشنگتن نگران هستند رهبر مخالفان ونزوئلا در بحبوحه مواجه با کاهش شدید محبوبیتش در این کشور( ۳۸.۹ درصد) ریاست مجمع ملی را از دست بدهد.

این مقام روسیه در ادامه تصریح کرد که مشاوران روسی مسائلی همچون وضعیت واحد پولی، پرداخت بدهی، بخش بانکذاری و مسائل اجتماعی ونزوئلا را نیز بررسی خواهند کرد.

وی افزود: دولت کاراکاس در حال گرفتن مشاوره از کارشناسان ترکیه و چینی نیز  است. ونزوئلا یک هم پیمان سیاسی ماست و مقامات این کشور معتقدند که ایده های ما می توانند مفید واقع شوند.

نیکلاس مادورو بارها از خوان گوایدو به عنوان دست نشانده آمریکا یاد کرده و گفته، دولت ترامپ از مدتها پیش به دنبال براندازی دولت کاراکاس است. دولت ونزوئلا چند روز پیش نیز مخالفان را به تدارک یک حمله تروریستی علیه ارتش این کشور متهم کرد.

آمریکا پس از مراسم تحلیف مادورو برای دور دوم ریاست جمهوری، او را “غاصب قدرت” خواند و اعلام کرد که دیگر مادورو را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت نمی‌شناسد. پس از آنکه «خوان گوایدو» رئیس مجلس ملی ونزوئلا در ۲۸ ژانویه (۸ بهمن ماه ۹۷) خود را رئیس جمهوری موقت این کشور اعلام کرد، واشنگتن بلافاصله او را به رسمیت شناخت. بیش از ۵۰ کشور دیگر با پیروی از آمریکا گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا شناسایی کرده و خواستار برگزاری انتخابات جدید شدند.

مشکلات شدید اقتصادی برای چند ماه ونزوئلا را به سوی بحرانی سیاسی کشانده است. پیامد بحران اقتصادی در این کشور، کمبود مواد غذایی و دارو، قطعی برق و سیل عظیمی از مهاجرت بوده است.

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *