یکشنبه 09 اردیبهشت 1403 - Sunday 28 April 2024

افزایش خطر حمله خودسرانه ترامپ علیه ایران پس از شکست طرح استیضاح

افزایش خطر حمله خودسرانه ترامپ علیه ایران پس از شکست طرح استیضاح
استیضاح مدنظر کنگره علیه ترامپ شکست خورد و این نگرانی ایجاد شده که مقام ریاست جمهوری در امریکا تبدیل به منصبی با قدرت شاهانه و بلامنازع شود.

خبرگزاری فرانسه با اشاره به برد روز چهارشنبه دونالد ترامپ و عدم رای منفی اکثریت سناتورهای سنا به طرح استیضاح او اشاره می‌کند خطر تغییر موازنه قوا در امریکا و قدرت گرفتن بیشتر مقام ریاست جمهوری بیش از گذشته شده است.

خبرگزاری “فرانسه” می‌نویسد: “از دهه ۷۰ میلادی به این سو تا چند دهه بعد، قدرت ریاست جمهوری به دلیل رسوایی واترگیت و استعفای نیکسون رییس‌جمهوری وقت کاهش یافته بود. پس از او هر یک از روسای جمهوری امریکا درصدد تسلط پیدا کردن بر قوه مقننه بودند‌ اکنون این تهدید برای توازن قوا درامریکا جدی‌تر شده است‌. حزب جمهوری‌خواه تمایلی به مهار ترامپ ندارد و دادستانی امریکا نیز همسو با اوست. یکی از وکلای ترامپ گفته بود او حق دارد هر کاری انجام دهد حتی اگر باور داشته باشد که تقلب در انتخابات در راستای منافع ملی است می‌تواند این کار را انجام دهد.

واقعیت آن است که ترامپ تبدیل به قوی‌ترین رییس جمهوری امریکا شده است. شاید بتوان گفت او رییس جمهوری با عملکرد شاهانه است. این در حالی است که قانون اساسی امریکا مصوب ۱۷۸۹ به قوه مقننه قدرت بیشتری داد و مکانیسم نظارت قوا بر یک یکدیگر از جمله بر مقام ریاست جمهوری را تنظیم کرد. در قرن بیستم میلادی نمایندگان کنگره دست بالا را داشتند تا زمانی که با رکود بزرگ و سپس جنگ جهانی دوم مواجه شدند و “فراکلین روزولت” رییس جمهوری وقت دست بالا را پیدا کرد. پس از آن، به تدریج افزایش استقلال عمل مقام رییس‌جمهوری مشاهده شد. این صرفا محدود به روسای‌جمهور از حزب جمهوری‌خواه نبود و افراد به قدرت رسیده ار هر دو حزب را شامل می‌شد.

قدرت قوه مجریه پس از حملات تروریستی یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی افزایش بی‌سابقه ای یافت. “جورج دابلیو بوش” دستوراتی چون نظارت مخفیانه بر عملکرد شهروندان امریکایی و شکنجه بازداشت شدگان خارجی را با ادعای تلاش برای حفاطت از کشور صادر کرد‌. کنگره نیز به او قدرت بلامنازعی برای جنگ علیه تروریسم داد‌.

این خبرگزاری در ادامه می افزاید: “اکنون نزدیک دو دهه پس از آن زمان، این نگرانی ایجاد شده که ترامپ از قدرت مشابهی برای حمله نظامی علیه ایران برخوردار شود. اوباما نیز وعده داده بود برخلاف بوش در جهت مغایرت با نظر کنگره کاری نخواهد کرد اما مدت زمان کوتاهی پس از ریاست جمهوری، زمانی که با مخالفت نمایندگان جمهوریخواه مواجه شد گفت که‌ نمی‌تواند صبر کند و کارها را معطل نظر مثبت آنان بگذارد. او بدون کسب تاییدیه از کنگره درباره وضعیت مهاجران، قانون اسلحه و افزایش حداقل دستمزدها خودسرانه تصمیم گرفت. او که منتقد بوش بود خود برای استفاده محرمانه از پهپاد به منظور حمله علیه اهداف تروریستی قلمداد شده فرمان صادر کرد‌”.

منبع :  آفتاب‌نیوز

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *