چهارشنبه 12 اردیبهشت 1403 - Wednesday 01 May 2024

حقوق بشر، حلقه گم شده مذاکرات پمپئو با مقامات ریاض

حقوق بشر، حلقه گم شده مذاکرات پمپئو با مقامات ریاض

*شماری از قانونگذاران ارشد مجلس سنای آمریکا پیش از سفر پمپئو به ریاض نامه‌ای به او نوشته و خواستار پیگیری آزادی “ولید فتیحی” یک پزشک آمریکایی- سعودی شدند؛ پزشکی که بیش از یک سال قبل انتشار گزارش‌ها درباره شکنجه و بازداشت او در عربستان سعودی خبرساز شده بود.

*پمپئو پیش از سفر در جمع خبرنگاران گفت که طیف گسترده‌ای از موضوعات از جمله حقوق بشری را در این سفر مورد بحث قرار خواهد داد اما وی در پایان سفر در جمع خبرنگاران در پایگاه هوایی ” شاهزاده سلطان ” با طفره رفتن از پرداختن به مسائل حقوق بشری عربستان اظهار کرد که تمرکز وی بر باقی مانده پتانسیل درگیری با ایران است.

تهران- ایرنا- شبکه تلویزیونی ای بی سی نیوز گفت که وزیر امور خارجه آمریکا برخلاف وعده‌های پیشین در سفر به ریاض به نگرانی‌های سازمان‌ها و نهادهای بین المللی در مورد مسائل حقوق بشر عربستان اشاره‌ای نکرد.

به گزارش شبکه‌، ای بی‌سی نیوز، سفر مایک پمپئو به ریاض و دیدار با مقامات ارشد حاکمیت عربستان در حالی صورت گرفت که  وی اصرار برخی از قانونگذاران آمریکا در مورد پرداختن به پرونده حقوق بشری عربستان در این سفر نادیده گرفته و هیچ اشاره به این موضوع نکرد و تنها به موضوع اتخاذ سیاست‌های فشار حداکثری آمریکا علیه ایران پرداخت.

پمپئو پیش از سفر در جمع خبرنگاران گفت که طیف گسترده‌ای از موضوعات از جمله حقوق بشری را در این سفر مورد بحث قرار خواهد داد اما وی در پایان سفر در جمع خبرنگاران در پایگاه هوایی ” شاهزاده سلطان ” با طفره رفتن از پرداختن به مسائل حقوق بشری عربستان اظهار کرد که تمرکز وی بر باقی مانده پتانسیل درگیری با ایران است.

وی افزود: تمایل ایران برای حذف اسرائیل از روی نقشه و صدمه زدن به ایالات متحده همچنان پابرجاست و هدف ما تغییر رفتار این رژیم است و کارهای بزرگی برای تحقق اهداف خود در برابر باقی مانده است.

شماری از قانونگذاران ارشد مجلس سنای آمریکا پیش از سفر پمپئو به ریاض نامه‌ای به او نوشته و خواستار پیگیری آزادی “ولید فتیحی” یک پزشک آمریکایی- سعودی شدند؛ پزشکی که بیش از یک سال قبل انتشار گزارش‌ها درباره شکنجه و بازداشت او در عربستان سعودی خبرساز شده بود.

«باب منندز» عضو ارشد دموکرات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا به همراه سناتور «کریس مورفی»،   «کریس ون هولن»،   «پاتریک لیهی» و «ران ویدن» در این نامه از وزیر خارجه آمریکا خواستند، مساله بازداشت دکتر فتیحی پزشک آمریکایی- سعودی را جزو یکی از موضوعات رایزنی‌هایش در سفر آتی به ریاض قرار دهد.

به گفته این پنج سناتور ارشد آمریکایی،  دکتر فتیحی نوامبر (آذر)  ۲۰۱۷ برای اولین بار دستگیر شد و بدون تفهیم اتهام به مدت دو سال در بازداشت قرار داشت و طبق گزارش‌ها در این مدت تحت شکنجه هم قرار گرفت.

وی در تابستان ۲۰۱۹ برای انجام روند دادگاه آزاد شد، اما پرونده اتهامی علیه او همچنان ادامه دارد. دولت عربستان سعودی علیه دکتر فتیحی و خانواده او ممنوعیت سفر اعمال کرده و اجازه بازگشت به ایالات متحده را به آن‌ها نمی‌دهد.

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *