یکشنبه 16 اردیبهشت 1403 - Sunday 05 May 2024

نخست‌وزیر ارمنستان: با باکو توافق نمی‌کردیم، «استپاناکرت» سقوط می‌کرد

نخست‌وزیر ارمنستان: با باکو توافق نمی‌کردیم، «استپاناکرت» سقوط می‌کرد

نخست‌وزیر ارمنستان در توضیح علت پذیرش توافق اخیر با جمهوری آذربایجان گفت در صورت عدم توافق‌، احتمال سقوط مرکز قره‌باغ کوهستانی وجود داشت.

به گزارش  فارس، «نیکل پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان در توضیح علت پذیرش توافق اخیر با جمهوری آذربایجان در خصوص منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی تصریح کرد که در صورت عدم پذیرش این توافق احتمال داشت ایروان کنترل بر منطقه «استپاناکرت» مرکز منطقه قره باغ کوهستانی را از دست بدهد.

پاشینیان در صفحه فیس‌بوک خود اعتراف کرد که ارمنستان مجبور شد برای پایان دادن به جنگ در منطقه قره باغ کوهستانی و جلوگیری از سقوط نظامی، توافق با جمهوری آذربایجان را بپذیرد.

پاشینیان در این خصوص توضیح داد: «اگر دشمنی‌ها ادامه پیدا می‌کرد، به احتمال خیلی زیاد، استپاناکرت، مارتونی و آسکران سقوط می‌کرد و متعاقباً هزاران تن از سربازان ما محاصره می‌شدند و سقوط می‌کردیم. ما مجبور به امضای این توافق شدیم».

وی ادامه داد که تصمیم به پذیرش توافق ارمنستان با جمهوری آذربایجان بعد از رایزنی با رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و حاکمیت منطقه قره باغ کوهستانی اتخاذ شد.

در تاریخ نهم نوامبر (19 آبان ماه)، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، «الهام علی اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و «نیکل پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان بیانیه‌ مشترکی را در خصوص آتش بس کامل در منطقه قره باغ کوهستانی به امضا درآورند.

روسای جمهور روسیه، جمهوری آذربایجان و نخست‌وزیر ارمنستان بامداد سه شنبه یک توافق ده بندی برای توقف درگیری‌ها بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی امضا کردند.

در بند سوم آمده است: «گروهی از نیروهای صلح‌بان فدراسیون روسیه شامل ۱۹۶۰ پرسنل نظامی، ۹۰ نفربر زره‌پوش، ۳۸۰ خودرو و تجهیزات ویژه در طول منطقه تماس قره‌باغ کوهستانی و در طول کریدور لاچین مستقر خواهند شد».

در بند چهارم هم تصریح شده است: «استقرار نیروهای صلح‌بان فدراسیون روسیه، به موازات عقب‌نشینی نیروهای مسلح ارمنستان صورت خواهد گرفت. مدت زمان استقرار نیروهای حافظ صلح روسیه ۵ سال خواهد بود و این مدت به طور خودکار برای ۵ سال بعد تمدید خواهد شد، مگر آنکه هر کدام از طرفین ۶ماه قبل از انقضای این دوره، قصد خود را برای انقضای این بند اعلام کند».

طبق گزارش‌ها، تاکنون ۲۰ فروند ایلوشن-۷۶ به همراه فرماندهان نیروهای حافظ صلح و بریگاد پانزدهم حافظ صلح روسیه در جمهوری ارمنستان فرود آمده‌اند. این هواپیماها حامل تجهیزات نظامی، خودروهای زرهی و دیگر دستگاه‌های ارتباطی هستند.

انتهای پیام/م

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *