دوشنبه 10 اردیبهشت 1403 - Monday 29 April 2024

بلینکن: عملیات نظامی در رفح امکان پذیر نیست؛ مسایل سختی در مذاکرات باقی مانده است

بلینکن: عملیات نظامی در رفح امکان پذیر نیست؛ مسایل سختی در مذاکرات باقی مانده است

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: «ما مشتاقانه منتظر دیدن مقامات اسرائیلی در واشنگتن در هفته آینده هستیم تا جزئیات و بهترین راه را در این زمینه بررسی کنیم. ما مصمم هستیم که اسرائیل در دفاع از خود موفق شود و با امنیت خود در منطقه ادغام شود.»

 آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا پس از دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل گفت که به مقامات اسرائیل گفته است که طرح حمله به رفح، جایی که ۱.۵ میلیون نفر در آن گرفتار شده اند، عملی نیست.

به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که در سرزمین های اشغالی فلسطین به سر می برد، روز جمعه به وقت محلی افزود: «یک عملیات زمینی نظامی بزرگ امکان‌ پذیر نیست. این حمله خطر کشته شدن بسیاری از غیرنظامیان را در پی دارد. »

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: «ما مشتاقانه منتظر دیدن مقامات اسرائیلی در واشنگتن در هفته آینده هستیم تا جزئیات و بهترین راه را در این زمینه بررسی کنیم. ما مصمم هستیم که اسرائیل در دفاع از خود موفق شود و با امنیت خود در منطقه ادغام شود.»

او گفت: ما به کار بر روی آینده ای با امنیت و صلح، نه تنها برای اسرائیلی ها، بلکه برای فلسطینی ها و دیگر دوستانمان در منطقه ادامه خواهیم داد.

وزیر خارجه آمریکا در فرودگاه تل‌آویو گفت: ما معتقدیم راهی برای انجام این کار وجود دارد.

بلینکن گفت که نمی تواند جزئیاتی درباره مذاکرات جاری آتش بس که در دوحه برگزار شد ارائه کند، اما افزود: «ما به همراه قطری ها، مصری ها و اسرائیل به شدت درگیر این مذاکرات هستیم. ما آن را به تعداد کمی اختلاف کاهش داده ایم، اما هر چه به خط پایان نزدیک می شویم، مسافت باقی مانده سخت تر می شود. بنابراین برخی از مسائل سخت وجود دارد که باید آنها را حل کرد.»

به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، بر لزوم حفاظت از غیرنظامیان غزه تاکید کرده است.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی در بیانیه‌ای گفت که بلینکن همچنین بر لزوم تضمین ارسال کمک‌های بشردوستانه از طریق مسیرهای زمینی و دریایی به غزه تاکید کرد.

بلینکن درباره تلاش‌ها برای دستیابی به توافقی برای آتش‌بس حداقل شش هفته‌ای که آزادی اسیران را تضمین می‌کند و کمک‌های بشردوستانه را افزایش می‌دهد، گفتگو کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره غزه در نشست روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل مطرح شد و کشورهای روسیه ، چین و الجزایر به آن رای منفی دادند. از آنجا که یک قطعنامه برای تصویب به ۹ رای از ۱۵ رای اعضای شورای امنیت بدون وتوی اعضای دائم نیاز دارد، قطعنامه آمریکا نتوانست به تصویب برسد و با رای منفی چین و روسیه از اعضای دائم شورای امنیت وتو شد.

به قطعنامه پیشنهادی آمریکا ۱۱ کشور از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت رای مثبت، سه کشور رای منفی و یک کشور رای ممتنع دادند.

سه کشوری که رای مخالف دادند شامل دو عضو دائم شورای امنیت یعنی روسیه و چین و یک عضو غیر دائم شورای امنیت یعنی کشور الجزایر بود که به آن رای منفی دادند. کشور گویان نیز از اعضای غیر دائم شورای امنیت به این قطعنامه رای ممتنع داد.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

مذاکرات برای برقراری آتش بس دوباره در غزه و آزادی اسرا با میانجیگری قطر و مصر و مشارکت آمریکا تاکنون به نتیجه نرسیده است. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیش بینی کرده بود که تا قبل از ماه مبارک رمضان، حماس و اسرائیل برای دور جدید آتش بس به توافق دست یابند اما این پیش بینی به واقعیت نپیوست.

اکنون با توجه به وضعیت فاجعه بار غزه و هشدارهای پی در پی سازمان ملل درباره این منطقه از یک سو و تهدید رژیم اسرائیل برای حمله به رفح از سوی دیگر که می تواند بحران در غزه را به فاجعه ای غیرقابل توصیف تبدیل کند، تلاش ها برای جلوگیری از این فاجعه همچنان ادامه دارد .

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *