یکشنبه 09 اردیبهشت 1403 - Sunday 28 April 2024

تقدسی دروغین 

تقدسی دروغین 

انجمن دفاع از قربانیان تروریسم – موسسه اقدام علیه خشونت مسلحانه (Action on Armed Violence) گزارشی را در خصوص حملات انتحاری در سال 2021 منتشر نموده است.

به گزارش ایسنا، در این گزارش آمده، در سال 2021، تعداد 61 حمله انتحاری در جهان  صورت گرفته که در نتیجه آنها بیش از 1797 نفر کشته و یا زخمی شده اند.  تعداد تلفات ناشی از عملیات انتحاری در جهان در سال میلادی گذشته نسبت به یکسال قبل (2020) بیش از 56 درصد افزایش داشته که این حملات انتحاری در 16 کشور رخ  داده و به ترتیب آسیا، افریقا و اروپا می باشند. قریب به 55 درصد از این حملات را گروه تروریستی داعش و 16 درصد از آن را گروه الشباب (وابسته به القاعده) و 7 درصد را طالبان انجام داده اند. همچنین، از سال 2011، بیش از 2279 عملیات انتحاری در جهان رخ داده که منجر به کشته و زخمی شدن  84422 نفر شده است.
این موسسه انگلیسی در آمارهای خود، اولین اقدام انتحاری را در سال 1881 و کشته شدن تزار روسیه معرفی نموده و می گوید که مرتکبین حملات انتحاری از آن تاریخ به بعد، مسلمان، بودایی، مسیحی، شینتو، هندو و یهودی بوده اند. البته این گزارش متکی بر تعریف ناقصی از عملیات انتحاری تهیه شده که مجموع اقدامات انتحاری در جهان را در بر نمی گیرد.
بنابر تعریف دقیق‌تری از عملیات انتحاری باید گفت، انتحار به اقدامی گفته می شود که عامل انتحاری با انفجار مواد منفجره مانند نارنجک یا کمربند انفجاری  خود و مردم عادی را به خاک و خون می کشد.
بنابر این تعریف جامعتر، اولین گروهی که در ایران اقدام به عملیات انتحاری نمود، گروه منافقین می باشد که با شستشوی مغزی افراد کم سن و سال، این گونه اقدامات را با عنوان “عملیات مقدس انتحاری” تئوریزه و اجرا نموده که تقدسی دروغین بوده است. آیت الله مدنی، امام جمعه شهر تبریز، و تعدادی از نمازگزاران نماز جمعه تبریز در سال 1360 جزء اولین قربانیان اقدام  انتحاری منافقین در ایران بوده اند و در ادامه به همین شیوه، چندین نماز جمعه در شهرهای دیگر ایران هدف عوامل انتحاری منافقین قرار گرفته است.
پس از گروه تروریستی منافقین که با بیش از یازده عملیات انتحاری تروریستی، صدها نفر از افراد بیگناه را به خاک و خون کشاندند، گروه تروریستی جندالله با قریب به ده عملیات انتحاری بیش از سیصد نفر را شهید و مجروح نموده است.
عملیات های انتحاری با این هدف طراحی می شوند که عامل تروریستی همزمان با انجام اقدام تروریستی کشته شود و هیچ گونه ردی بر جا ینماند. اما گروه تروریستی منافقین علاوه بر انتحار با مواد انفجاری، یک شیوه دیگری در کشتن عامل تروریستی را از ابتدای اقدامات تروریستی اش ابداع و اجرا نموده که فرد تروریست با خوردن سیانور در صحنه کشته می شود و تا ردی از عوامل پشت پرده جنایت مشخص نگردد، که با این شیوه خوردن قرص سیانور، صدها نفر از اعضای خود را پس از جنایت به مسلخ انتحار برده است.
در مجموع، رخداد چنین فجایعی که بر بستر انتحار استوار است نشانی از ناکامی ساختارهای فرهنگی و آموزشی ملی و بین المللی در آموزش و ارتقا آگاهی عمومی جامعه داشته که همکاری هر چه بیشتر این سازمان ها را در جهت ارتقا فرهنگ عمومی در مقابله با این نوع از  تهدید تروریسم و زدودن خرافات و جعلیات ساخته شده از سوی آنها در جهت فریب افراد برای انتحار را به خوبی تبیین می نماید، تا دیگر شاهد اقدام تروریستی با انتحار نباشیم.
انتهای پیام

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *