جمعه 07 اردیبهشت 1403 - Friday 26 April 2024

مصوبات حوزه زنان متعدد است؛ بستگی دارد هر دولتی چه شیوه‌ای برای اجرا اتخاذ کند

مصوبات حوزه زنان متعدد است؛ بستگی دارد هر دولتی چه شیوه‌ای برای اجرا اتخاذ کند

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده گفت: مقام معظم رهبری زمانی که رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی بودند جایگاهی را طراحی کردند تا همه مسئولان فرهنگی نظام فعالیت‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی بانوان را پدید آوردند و به بانوان برای فعالیت در جامعه امکانات و اختیاراتی را ارائه دادند.

به گزارش ایسنا، دومین جلسه فصل همدلی با محوریت تبیین دستاوردها و برنامه‌های شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده به مناسبت بزرگداشت سی و هشتمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور کبری خزعلی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده برگزار شد.

خزعلی در این نشست اظهار کرد: انقلاب ما با زمینه سازی‌ها از سال ۴۲ توسط رهبران و مسئولان فرهنگی کار خود را آغاز کرد و در سال ۵۷ به قله پیروزی رسید، بلافاصله تحمیلاتی به کشور وارد شد و با مقاومت خوب مسئولان نظام و مردم در اوج فشار و تحریم و جنگ توانستیم در اوج قدرت جامعه را آزاد کنیم.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده افزود: در دوران جنگ از نظر اقتصادی  صادرات داشته‌ایم و در آن شرایط بانوان چادری کشور باعث رشد و پیشرفت علمی کشور شده‌اند.

وی گفت: مسئولان عالی رتبه نظام بهتر و بیشتر از تمام افراد در صدد رفع نیاز بانوان بودند. در سال ۶۵ طراحی وجود جایگاهی که بتوانند در دنیا ادعا کنند، که برای پرداختن به مسائل زنان بی‌نظیر است.  مقام معظم رهبری زمانی که رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی بودند جایگاهی را طراحی کردند تا همه مسئولان فرهنگی نظام فعالیت‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی بانوان را پدید آوردند و به بانوان برای فعالیت در جامعه امکانات و اختیاراتی را ارائه دادند.

خزعلی تصریح کرد: عواملی نظیر سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، ایجاد هماهنگی، انجام تحقیقات، سنجش وضعیت در سراسر کشور در همه عرصه‌ها،  ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های دولتی و غیردولتی، داخلی و بین‌المللی در راستای معرفی جایگاه زن و حمایت از بانوان در جهان انجام شده است.

رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده تاکید کرد: در تمام عرصه‌ها مصوبات قوی و غنی داریم که بر اساس امکاناتی که در اختیار زنان برای فعالیت در جامعه قرار گرفته به دست آمده است. در سطح بین المللی مجموعه‌ای تحت عنوان حقوق مسئولیت‌های بانوان در ۱۴۸ بند و ۱۶ ماده محتوایی به نام کنوانسیون رفع تبعیض از زنان در حوزه‌های خانوادگی، اجتماعی، عرصه‌های مختلف تعلیم و تربیت، اشتغال، مسئولیت‌های سیاسی، قضایی و … وجود دارد که برای تمام این موارد حکم و مسئولیت‌هایی ویژه بانوان وجود دارد.

 

در اسلام، زن و مرد هر دو انسان هستند و حقوق ویژه دارند

خزعلی گفت: کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان ۳۰ ماده است و ۱۶ مورد آن محتوایی است؛ اما شورای عالی زنان بیش از ۱۴۸ مصوبه دارد.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده با بیان اینکه کشورهای غربی سال‌ها زن را دست دوم می‌دانستند، تاکید کرد: در این بندها همواره تلاش کرده‌اند تا زن‌ها را مساوی مرد بدانند؛ اما در اسلام، زن و مرد هر دو انسان هستند و حقوق ویژه دارند.

وی ادامه داد: همه مسئولان نظام وقت مفصلی برای تصویب مواردی در حوزه زنان گذاشتند. شورای زنان مصوباتی قوی در همه امور زنان دارد و به دنبال آن برنامه‌ریزی و اقدام خواهد آمد. در سال ۹۷ طرح تحکیم خانواده ارائه شد و در زمینه ورزش، اشتغال و حضور اجتماعی مصوباتی غنی و قوی وجود دارد که برای تشکیل و تحکیم خانواده مجموعه‌ای از مصوبات داریم.

خزعلی افزود: قانون اساسی زیربنای همه برنامه‌ها را بر مبنای تحکیم خانواده گذاشته است و زمانی سیاست‌ها نتوانسته‌اند به نتیجه برسند، شورای زنان تلاش زیادی در این زمینه انجام داده است.

وی گفت: مجموعه مصوبات کلان نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه زن و خانواده منتشر شده است. برخی اجرایی شده‌اند؛ اما برخی به دلیل کوتاهی مسئولان ذی‌ربط به مرحله اجرا نرسیده است.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده افزود: سند ملی حقوق کودک هم از جمله خروجی‌های شورای زنان است که در مقایسه سند حقوق کودک کنوانسیون جهانی قرار دارد. متناسب با شرایط امروز جامعه و جهان، مقام معظم رهبری شورا را به پایش و رصد پیشرفت علمی و فرهنگی در حوزه زنان موظف کردند که باید تا به نتیجه رسیدن مصوبات نظارت داشته باشد.

 

شورای عالی انقلاب فرهنگی سند ۲۰۳۰ را متوقف کرد

مصوبات شورا در حوزه زنان متعدد است اما بستگی دارد هر دولتی چه شیوه‌ای برای اجرا اتخاذ کند

خزعلی با بیان اینکه یکی از وظایف شورا این است که حلقه ارتباط مردم و دولت باشد، تاکید کرد: در این راستا، شورا پیگیری مصوبات را در دستور کار قرار داد و در موضوع سند ۲۰۳۰ شورا توانسته آن را متوقف سازد.

مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در عرصه زنان متعدد بوده است؛ اما بستگی دارد که دولتی که مردم انتخاب می‌کنند، چه شیوه‌ای برای اجرا اتخاذ کند.

 

دولت قبلی سند ۲۰۳۰ را تا حدی اجرایی کرده و هم‌اکنون هم شاهد مشکلات آن در جامعه هستیم

وی گفت: دولت قبلی سند ۲۰۳۰ را تا حدی اجرایی کرده و هم‌اکنون هم شاهد مشکلات آن در جامعه هستیم. کمیته‌ها و هسته‌های فکری وجود دارد. برای مثال در حوزه مشکلاتی مانند کم شدن ازدواج و موارد دیگری که نتایج آن به صورت ملموس در جامعه دیده می‌شود. سال ۹۲ رهبری اعلام کردند که باید کار جامعی در حوزه زنان انجام شود.

خزعلی اضافه کرد: لازم است کاری فراقوه‌ای انجام شود. رهبری زن و خانواده را در کنار هم می‌بینند. سال ۹۸ مرکزی قوی در دولت برای زنان را مطرح کردند. وظیفه این مرکز پاسخگو بودن است. به این صورت که نیازهای خانواده را ببیند و برای آن‌ها راهکار بدهد.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده ادامه داد: ستاد ملی زن و خانواده هیئت دولتی تخصصی برای زنان است که در ادامه این اقدامات تشکیل شد. مرکز عالی زن و خانواده که فراقوه‌ای است، ایجاد شده که جایگاه زنان با تغییرات در هر قوه، تغییر نکند.

خزعلی تصریح کرد: اقدامات باید متناسب با شرایط جامعه باشد. مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در عرصه زنان متعدد بوده است؛ اما بستگی دارد که دولتی که مردم انتخاب می‌کنند، چه شیوه‌ای برای اجرا اتخاذ کند. بعضی دولت‌ها به اجرای این مصوبات پایبند بودند، برخی تا حدی اجرایی کردند و برخی هم به کلی مصوبات را رها کردند.

وی ادامه داد: شورا هم در عرصه ساختار، هم در عرصه سیاستگذاری و برنامه‌ریزی مصوباتی دارد، این مصوبات شامل تشکیل شوراهای تخصصی و مراکز علمی مختلف در دستگاه‌ها در موضوع ازدواج و کاهش طلاق بوده است.

رئیس شورای ملی فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده تاکید کرد: برای مثال طرح خانواده پایدار در مشهد اجرایی شد که برای افرادی که در آستانه طلاق بودند، کاربرد داشت. آموزش‌های قبل از ازدواج هم برای مدارس و دانشگاه‌ها طراحی شد.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وی گفت: برای رفع تنش‌های بعد از ازدواج هم طرح‌هایی اجرایی شدند و پیش‌تر پرداخت به این تنش‌ها زیر نظر بهزیستی بود اما این امر به قوه قضائیه واگذار شد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *