پنجشنبه 13 اردیبهشت 1403 - Thursday 02 May 2024

” وقف – نذر ” رسانه رضوی علیه آلاف التحیه و الثناء ( رواپرس ) / قیام گوهرشاد یادآور صیانت از تاریخ و هویت ملی است

” وقف – نذر ” رسانه رضوی علیه آلاف التحیه و الثناء ( رواپرس ) / قیام گوهرشاد یادآور صیانت از تاریخ و هویت ملی است
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: قیام خونین 21 تیرماه سال 1314 مسجد گوهرشاد، یادآور خروش مردم برای پاسداشت و صیانت از تاریخ و هویت ملی بود.

حجت الاسلام مهدی شریعتی تبار مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با آستان نیوز، با اشاره به سالروز قیام گوهرشاد گفت: واقعه مسجد گوهرشاد از رخدادهای مهم دوران حكومت رضاخان است كه در واقع خیزش مردم در اعتراض به صدور فرمان كشف حجاب رضاخانی و مقابله با توطئه استعمار بود.
این پژوهشگر ادامه داد: در واقع این رخداد از دیدگاه مورخان و كارشناسان نقطه عطفی در تاریخ قیام‌های اسلامی است كه می‌تواند ظرفیتی نهفته و بالقوه برای ماندگاری حجاب در جامعه كنونی باشد.
وی خاطرنشان کرد: در چنین روزی مردم شهر مشهد در دفاع از حجاب، عفاف، حیا و نوامیس مسلمین و همچنین در راستای مبارزه و مقابله با کشف حجاب رضاخانی در مسجد گوهرشاد تجمع کردند و به این اقدامات شوم اعتراض کردند،  علت اصلی این تحصن اعتراض به اجباری شدن کشف حجاب و کلاه شاپو، سیاست‌های تغییر لباس و حصر آیت الله سید حسین قمی در پی اعتراض به قوانین تغییر لباس بود.
حجت‌الاسلام شریعتی تبار ادامه داد: شیخ محمدتقی بهلول که یکی از اعجوبه‌های روزگار بود در این تجمع اعتراضی به ایراد سخنرانی پرداخت؛ از همین رو رژیم دژخیمان پهلوی مردم را به مسلسل بستند و عده‌ای را به شهادت رساندند و عده‌ای را نیز مجروح کردند.
وی افزود: این حادثه نشان می‌دهد مسئله عفاف و حجاب علاوه بر حکم قرآنی آن، برای ما مسلمانان ریشه در هویت و فطرت انسانی دارد و همچنین نشانگر این نکته است که دشمنان و استعمار همواره برای ضربه زدن به دین، فرهنگ، استقلال، شرافت و بنیان خانواده‌ها، باارزش‌های دینی مبارزه می‌کنند و یکی از ارزش‌های دینی ما که نمود اجتماعی دارد مسئله حجاب و عفاف است.
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی تصریح کرد: موضوع حجاب و عفاف دارای دو بعد ظاهری و باطنی است؛ ضرورت مسئله حجاب در احکام دین بعد ظاهری است و بعد باطنی آن بحث حیا و عفت باطنی است که از ارزش‌های اخلاقی بشمار می‌رود و از برکات بسیاری برخوردار است.
وی بیان کرد: ملت ما در طول تاریخ مردمی بودند که برای حفظ هویت ملی و عفاف و حجاب، سینه خود را در مقابل گلوله‌های دشمنان سپرکرده و همواره پیروز میدان بودند.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: زنان و مردان ما باید یاد و خاطره شهدای حجاب را گرامی داشته و به‌پاس جان‌فشانی های آنان بیش از پیش به رعایت اصل قرآنی و اخلاقی توجه داشته باشند.

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *