سه شنبه 11 اردیبهشت 1403 - Tuesday 30 April 2024

حکیم خواستار تشکیل دولت قوی در عراق شد

حکیم خواستار تشکیل دولت قوی در عراق شد

 “سید عمار الحکیم” رهبر جریان حکمت ملی عراق خواستار تشکیل یک دولت قوی و عادل در این کشور شده است.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری شفق نیوز، سید عمار حکیم»  رهبر جریان حکمت ملی عراق چهارشنبه شب با صدور بیانیه‌ای افزود:  طی دو روز گذشته شاهد حوادث ناگواری بودیم که طی آن خون عزیزان ریخته شد.

وی افزود: نگاه کردن با بصیرت و حقیقت به آنچه اتفاق افتاده است ما را بر آن می‌دارد تا برای تشکیل دولت قوی و عادل که برای ما ضروری است و تاکنون ما به آن پایبند بوده و بر این گفته پایبند خواهیم ماند، حرکت کنیم و تلاش‌مان را افزایش دهیم.

رهبر جریان حکمت ملی عراق اضافه کرد: ما خواهان تحقق آن هستیم (تشکیل دولت قوی و عادل) که از ایمان عمیق ما سرچشمه می‌گیرد و این تنها ضمانتی است که آنچه اتفاق افتاده یا خواهد افتاد و حرکت و گرفتاری‌هایی که بدبختی و مصیبت‌های مردم ما را افزایش داده است را تمام خواهد کرد.

حکیم در بیانیه خود تاکید کرد که کشور عراق چالشی را می‌گذراند که غلبه بر آن زبان عقل، منطق و گفت و گو که در آن منافع ملی بر همه منافع تنگ جناحی و حزبی غلبه داشته باشد، است.

دوشنبه حامیان جریان صدر درپی اعلام کناره‌گیری مقتدی صدر از دنیای سیاست اقدام به یورش به کاخ ریاست جمهوری و نخست وزیری عراق در منطقه سبز بغداد کردند و طبق گزارش‌های غیر رسمی طی درگیری در این منطقه چند صد تن کشته و مجروح شدند.

مقتدی صدر گفت که صرف‌نظر از اینکه چه کسی این فتنه را آغاز کرده، من از مردم عراق بابت اتفاقاتی که افتاده است، عذرخواهی می‌کنم.

وی کناره گیری و عزلت خود از سیاست را نهایی و حتمی دانست و خطاب به هوادارانش در منطقه سبز بغداد، افزود: عقب نشینی کنید و من دیگر حتی تظاهرات مسالمت‌آمیز نمی‌خواهم.

انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شد که جریان‌های سیاسی این کشور به دلیل اختلاف‌های سیاسی تاکنون و با وجود گذشت ۱۰ ماه از برگزاری این رویداد نتوانسته‌اند دولت جدید را تشکیل دهند.

تحصن هواداران مقتدا صدر رهبر جریان صدر در داخل ساختمان و اطراف پارلمان در منطقه سبز بغداد از چندی پیش موجب شده تا سایر جریان‌های سیاسی و مسئولان عراق در  هفته‌های اخیر موضع‌گیری کرده و با توجه به حساسیت شرایط این کشور خواهان خویشتنداری و حل و فصل اختلافات از طریق گفت‌وگو شوند و بر لزوم حفاظت از نهادهای قانونی این کشور تاکید کرده و از مقتدا صدر بخواهند تا با چارچوب هماهنگی وارد گفت وگو شود اما این جریان همچنان بر موضع خود وعدم مذاکره اصرار می‌ورزد.

چارچوب هماهنگی شیعی عراق حمایت خود را از مسیر قانون اساسی برای رسیدگی و حل بحران‌های سیاسی این کشور و دستیابی به منافع مردم عراق از جمله انتخابات زودهنگام پس از تحقق اجماع ملی و ایجاد فضای امن، اعلام کرده است.

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *