چهارشنبه 12 اردیبهشت 1403 - Wednesday 01 May 2024

زمستان سخت اروپا؛ قاره سبز در سیطره اومیکرون

زمستان سخت اروپا؛ قاره سبز در سیطره اومیکرون

مدیر بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت با بیان اینکه سویه جدید ویروس کرونا بر اروپا سایه افکنده و نظام بهداشت و سلامت این قاره را دوباره در شرایطی دشوار قرارداده است، گفت: در شرایط سخت کنونی مسئله اصلی این است که چگونه از زمستان جان سالم به در ببریم.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه ال موندو اسپانیا، دکتر «هانس کلوگ» مدیر بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت گفت: مسئله اصلی این است که چگونه در زمستان زنده بمانیم و کسی را از دست ندهیم».

به گفته کلوگ، با تبدیل شدن مجدد اروپا به کانون پاندمی، تمام کشورهای اروپایی محدودیت های جدید اتخاذ کرده اند.

در آستانه سال نو میلادی، مردم اروپا به جای فکر کردن به جشن کریسمس، از هفته ها پیش در دغدغه مقابله با ظهور ناگهانی سویه اومیکرون به دستور کار دولت ها در جهت اعمال محدودیت های  جدید کرونایی نظر دوخته اند.

پرتغال

دولت این کشور که پیش تر موارد متعددی از تدابیر بهداشتی مانند تعطیلی تفریحات شبانه و دورکاری را در طول نخستین هفته سال با عنوان «هفته مهار»  پیش بینی کرده بود، سه شنبه تصمیم گرفت این محدودیت ها و برخی اقدامات دیگر را از فردا ۲۵ دسامبر (۴ دی ماه) اعمال کند. همچنین از تمام کسانی که قصد ورود به رستوران ها و اماکن عمومی جشن و میهمانی به ویژه در روزهای مشخصی (ازجمله شب سال نو، عید کریسمس و …) را دارند، تست منفی کرونا درخواست شود.

در همین راستا، «آنتونیو کوستا» نخست وزیر پرتغال اذعان کرد که «امسال، یک کریسمس معمولی نداریم». دولت او که تا کنون ۴ آزمایش رایگان در ماه برای شهروندان خود ارائه می کرد، متعهد شد که تعداد آن را به ۶ عدد آزمایش برساند.

 

فرانسه

به گفته وزیر بهداشت فرانسه، به رغم اینکه شمار مبتلایان روانه ممکن است ظرف چند روز، به ۱۰۰ هزار نفر برسد، هنوز تدابیر بهداشتی در آستانه کریسمس انجام نشده است.

«الیزابت بورنه» وزیر کار این کشور نیز از شرکتها خواسته است در اعمال دورکاری ها «تسریع» کنند؛ به طوری که سه یا چهار روز در هفته دورکاری اعمال شود.

همچنین دولت فرانسه روز دوشنبه آینده لایحه ای ارائه خواهد که براساس آن به جای گواهی کوویدی که در ستوران ها، سینما و تئاتر دریافت می شد، گواهی واکسیناسیون درخواست شود.

 

ایتالیا

«ماریو دراگی» نخست وزیر ایتالیا نیز اگرچه با هدف روشن کردن نوری در تاریکی دیروز گفت که دو سوم فوتی ها یا بستری های بخش آی سی یو مرتبط با افراد واکسینه نشده بوده است، با این وجود موکداً اظهار داشت: از همه شهروندان می خواهیم که با ادامه واکسیناسیون دوز سوم واکسن کرونا را نیز دریافت کنند، این یک اولویت است.

نخست وزیر ایتالیا همچنین تصریح کرد گزینه ایمنی بخشی اجباری (که بر روی کادر بهداشتی، اساتید و نیروهای امنیتی در حال اجراست)  بر روی میز است. امروز کارشناسان امر در نشستی اتخاذ تدابیر بیشتر برای مهار ابتلا را بررسی خواهند کرد. ازجمله این تدابیر، استفاده اجباری از ماسک در هوای آزاد، درخواست آزمایش در برخی فعالیت هایی که تاکنون دریافت نمی شد و یا کاهش زمان اعتبار گواهینامه بهداشتی (در حال حاضر ۹ ماه است) خواهد بود.

آلمان

مقامات این کشور سه شنبه گذشته مجوز تعداد افراد حاضر در تجمع و میهمانی ها را از ۲۸ دسامبر (۷ دی) به ۱۰ نفر – و درصورت واکسینه نبودن به دو نفر_ تقلیل داد.

«اولاف شولتز» صدراعظم آلمان پس از دیدار با سران ۱۶ ایالت اعلام کرد که «اکنون زمان برگزاری جشن و میهمانی های دوستانه با تعداد فراوان نیست»

علاوه بر تعطیلی برخی اماکن عمومی، تمام رقابت های ورزشی نیز بدون حضور تماشاگر برگزار خواهد شد.

در حال حاضر فروشگاه های غیرضرور، سینماها و رستوران ها باز هستند. در کشور ژرمن ها که از اوایل پاییز شیوع ویروس نگران کننده ای را تجربه کرد، جمعیت واکسینه نشده حدود ۳۰ درصد است.

«کارل لاترباچ» وزیر جدید بهداشت آلمان و اپیدمیولوژیست مشهور تاکید کرد که بهترین راه شکست اومیکرون، این است که شکاف های واکسیناسیون را از طریق اجباری کردن واکسن ببندیم.

 

هلند

در سال جدید بازارهای کریسمس و هیچ گردهمایی های رستورانی وجود نخواهد داشت. خیابان های خلوت که حضور بیش از دو نفر در آنها ممنوع شده، نمایشی از کریسمس هلند خواهد بود. از یک شنبه گذشته این کشور برای پیشگیری از پیشروی سریع اومیکرون به حالت قرنطینه درآمده است.

همه مشاغل غیرضرور، رستوران ها، سینماها، تئاتر و موزه ها تا ۱۴ ژانویه تعطیل خواهند شد. مدارس ۱۰ ژانویه باز می شوند. همچنین هلندی ها به دلیل محدودیت های تجمع ۴ نفره، در روزهای عید با این معضل که چه کسی را می توانند دعوت کنند مواجه خواهند شد.

با این همه، این تدابیر بهداشتی با استقبال مردم مواجه نشده است. ماه نوامبر (آبان) گذشته در اعتراض به محدودیت های قبلی، ناآرامی هایی در لاهه و روتردام به وقوع پیوست.

سایر کشورهای اروپایی از جمله اتریش و بلژیک و کشورهای شمالی نیز در گیرودار دست و پنجه نرم کردن با سویه جدید اومیکرون، تدابیر بهداشتی مشابهی را در دستور کار خود قرار دادند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *