دوشنبه 24 اردیبهشت 1403 - Monday 13 May 2024

هشدار دبیرکل سازمان ملل درباره ارتقای سلاح‌های هسته‌ای

هشدار دبیرکل سازمان ملل درباره ارتقای سلاح‌های هسته‌ای

* با وجود حدود ۱۳ هزار سلاح هسته‌ای ذخیره شده در سراسر جهان، «منع اجباری آزمایش‌های هسته‌ای به طور قانونی، گامی اساسی در تلاش‌های ما برای جهانی عاری از سلاح‌های هسته‌ای است.»

 دبیرکل سازمان ملل متحد هشدار داد: افزایش نگران‌کننده بی‌اعتمادی و تفرقه جهانی که با تلاش کشورها برای ارتقای دقت و قدرت مُخرب سلاح‌های هسته‌ای همراه است، «دستورالعملی برای نابودی» است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری آسوشیتدپرس، «آنتونیو گوترش» در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی مبارزه با آزمایش‌های هسته‌ای، تاکید کرد: با وجود حدود ۱۳ هزار سلاح هسته‌ای ذخیره شده در سراسر جهان، «منع اجباری آزمایش‌های هسته‌ای به طور قانونی، گامی اساسی در تلاش‌های ما برای جهانی عاری از سلاح‌های هسته‌ای است.»

بر پایه این گزارش، «معاهده منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای»، یک معاهده بین‌المللی است که آزمایش‌ سلاح‌های هسته‌ای و هرگونه انفجار هسته‌ای دیگر را ممنوع می‌کند. این معاهده در ۱۰ سپتامبر ۱۹۹۶ (۲۰ شهریور ۱۳۷۵) توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید و از آن زمان توسط ۱۸۶ کشور امضا و توسط ۱۷۸ کشور به تصویب رسیده است.

با این حال، این معاهده لازم‌الاجرا نشده چرا که چند کشور عضو سازمان ملل در سال ۱۹۹۶ از جمله مصر، هند، (رژیم) اسرائیل، کره شمالی، پاکستان و ایالات متحده این معاهده را امضا یا تصویب نکرده‌اند.

آندره بلوسف معاون نماینده دائم روسیه در دفتر سازمان ملل متحد و سازمان‌های بین المللی در ژنو روز گذشته (سه‌شنبه) اعلام کرد که آمریکا دیر یا زود کلاهک‌های هسته‌ای جدید خود را آزمایش خواهد کرد.

به تازگی آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در واشنگتن هشدار داده است که روسیه نخستین طرفی نخواهد بود که آزمایش‌های هسته‌ای را از سر می‌گیرد؛ اما اگر ایالات متحده چنین اقدامی کند، روسیه برای «پاسخ مشابه» آماده خواهد بود.

سفیر روسیه با اشاره به بمباران اتمی شهرهای «هیروشیما» و «ناکازاکی» ژاپن در پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ یادآور شد که ایالات متحده تنها کشوری است که «از سلاح هسته‌ای آن هم علیه افراد غیرنظامی» استفاده کرده است.

دبیرکل سازمان ملل هجدهم مردادماه به مناسبت هفتاد و هشتمین سالگرد بمباران ناکازاکی این فاجعه را «وحشتناک» خواند و گفت: در حالی که کشورهای دارای سلاح هسته‌ای برای تولید سلاح‌های خطرناک‌تر رقابت می‌کنند و خطر فاجعه هسته‌ای اکنون در بالاترین حد خود از زمان جنگ سرد قرار دارد، از تلاش برای حفظ صلح دست نخواهیم کشید.

آمریکا، به عنوان عامل فاجعه بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی و تنها استفاده کننده از سلاح هسته ای علیه انسان‌ها، با وجود ادعاهایی که درباره امنیت جهان مطرح می‌کند، خود بزرگ‌ترین تهدید برای امنیت بین‌المللی محسوب می‌شود و جای خالی پرونده جنایات اتمی آن در محاکم بین المللی، حاکی از ناکارآمد بودن این محاکم در برابر جنایات ضدبشری واشنگتن است.

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *