جمعه 21 اردیبهشت 1403 - Friday 10 May 2024

روشی جدید برای درمان پارکینسون به کمک محقق ایرانی

روشی جدید برای درمان پارکینسون به کمک محقق ایرانی

تیمی از پژهشگران به کمک یک محقق ایرانی از پیشرفت علمی که در زمینه تحریک مغناطیسی عمقی مغز داشته‌اند، خبر داده‌اند که از طریق آن می‌توان با بیماری پارکینسون مبارزه کرد.

به گزارش فارس به نقل از اینوویشن اوریجینز، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه «ماستریخت» هلند و موسسه «مکس پلانک» و «KIT» آلمان با کمک «علی جهانشاهی» محقق ایرانی دانشگاه ماستریخت اخیرا از پیشرفت علمی که در زمینه تحریک مغناطیسی عمقی مغز داشته‌اند، خبر داده‌اند.

بیش از شش میلیون نفر در سراسر جهان از بیماری پارکینسون رنج می‌برند.

پارکینسون بیماری است که اغلب با روش درمانی که با نام «تحریک عمقی مغز» شناخته می‌شود، درمان می‌شود که در آن در مغز بیمار الکترودهایی به طول چند سانتی متر کاشته و مناطق خاصی از مغز به واسطه آن تحریک می‌شود. این روش درمانی یکی از روش‌هایی است که در طول زمان در حال پیشرفت است اما گفتنی است معایبی نیز دارد. یکی از معایب روش مذکور این است که روند جراحی پیچیده و سخت است و دیگر معایب آن نیز این است که بیمار نه تنها یک بار بلکه چندین بار می‌بایست تحت عمل جراحی قرار گیرد و این نیز به این دلیل است که محرک الکتریکی که در مغز کاشته می‌شود به باتری متصل است که باید هر سه تا پنج سال تعویض شود.

به همین دلیل دانشمندان چند مرکز پزشکی با یکدیگر همکای کردند و روش متفاوتی را توسعه دادند که در آن نانو ذرات با بار الکتریکی وارد مغز می‌شوند. این نانوذرات ۵۰ نانومتری هزار برابر کوچکتر از موی انسان هستند و وقتی وارد مغز شوند، می‌توانند از طریق یک میدان مغناطیسی مناطق آسیب دیده را تحریک کنند.

به گفته محققان آزمایشات اولیه بر روی موش ها به خوبی انجام شده است. نتایج این مطالعه در مجله دانشگاهی «Science Advances» منتشر شد.

انتهای پیام/

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *