جمعه 21 اردیبهشت 1403 - Friday 10 May 2024

سناریوی آمریکایی کرونا علیه چین

سناریوی آمریکایی کرونا علیه چین

*آمریکا در زمره نخستین کشورهایی بود که محدودیت های بسیار گسترده ای برای سفر اتباع چین به آن کشور در نظر گرفت و خیلی سریع هشدار مسافرتی صادر کند مبنی بر اینکه شهروندان آمریکا از سفر به چین خودداری کنند.

پکن-ایرنا-اظهارات ویلبرراس وزیر بازرگانی آمریکا که گفته بود شیوع ویروس ناشناخته کرونا در چین باعث انتقال فرصت های شغلی به آمریکا می شود ، بخش تازه ای از سناریوی موج سواری این کشور با این ویروس مرموز علیه چین است.

آمریکا در زمره نخستین کشورهایی بود که محدودیت های بسیار گسترده ای برای سفر اتباع چین به آن کشور در نظر گرفت و خیلی سریع هشدار مسافرتی صادر کند مبنی بر اینکه شهروندان آمریکا از سفر به چین خودداری کنند.

این کشور ضمن محدودیت ها و ممنوعیت های فوق برای بسیاری از مناطق و کشورهای دیگر نیز چالش هایی ایجاد کرده است که بر اساس آن شماری از خدمه پروازهایی که به چین می روند حق ورود به خاک آمریکا ندارند.

بخصوص در منطقه هنگ کنگ این فشارها بیشتر است و کتی پاسیفیک که شمار زیادی از پروازهای روزانه به چین دارد ، تحت فشار آمریکاست که این پروازها را متوقف کند زیرا خدمه بسیاری از هواپیماهای این شرکت پروازهایی نیز به آمریکا دارند.

این در شرایطی است که در کنار هشدار مسافرتی دولت ، ویلبر راس وزیر بازرگانی آمریکا در اظهاراتی که خشم مقام های چین را به دنبال داشته از انتقال فرصت های شغلی به آمریکا به دلیل شیوع این ویروس در چین خبر داده است.

وزارت خارجه چین با انتشار بیانیه ای چنین اظهاراتی را نشانه ای از حسن نیت ندانست و تاکید کرد که حتی سازمان بهداشت جهانی که وضعیت اضطراری اعلام کرده توصیه ای مبنی بر سفر نکردن به چین نداشته است.

ناظران می گویند که راس با چنین گفته هایی همه اصول اخلاقی و دیپلماتیک را زیرپا گذاشته است و در شرایطی که چین همه توانش را بر کنترل و پیشگیری از سرایت ویروس و درمان بیماران متمرکز کرده با استفاده از موج انتشار ویروس به دنبال تامین منافع آمریکاست.

رسانه های گروهی چین به طور یکپارچه این اظهارات را تقبیح کرده و نوشته اند که حتی شمار زیادی از کشورهای دنیا نیز این گفته های وزیر بازرگانی آمریکا را محکوم کرده و بخشی از خودخواهی های واشنگتن توصیف کرده اند.

این گزارش ها حاکی است که در سال ۲۰۰۹ میلادی ویروس آنفلوانزا موسوم به اچ۱ ان ۱ در سراسر دنیا جان دهها هزار نفر را گرفت و پس از اعلام اضطراری سازمان بهداشت جهانی نیز ۱۰ هزار از آنها در آمریکا جان خود را از دست دادند.

سونگ گونیان تحلیلگر دانشگاه فودان در شرق چین می گوید که شما تصور کنید که در چنین زمان حساسی یکی از مقام های ارشد دولت چین در سخنرانی عمومی خود اعلام کند که این یک فرصت خوب برای چین است که به سرمایه ها و فرصت های شغلی بیشتری دست پیدا کند.

وی تاکید کرد که برای بیماری های واگیردار و ویروس های عفونی از این دست هیچ مرز و محدودیتی وجود ندارد و آنفلوانزای پرندگان و انواع دیگر آنفلوانزا پیشتر هزاران نفر را در سراسر دنیا قربانی خود کرده اند و این موارد باز هم تکرار خواهد شد.

این استاد و تحلیلگر چینی گفت که اگر بخاطر تلاش های ممتد و سریع و قوی چین نبود خیلی از مردم کشورهای دیگر از جمله آمریکا به این بیماری مبتلا می شدند و این ویروس قربانیان زیادی در آن کشورها می گرفت . برای همین لازم است که اصول اخلاقی در این مسایل زیر پا گذاشته نشود.

تحلیلگر چینی می افزاید که امروز برعهده همه کشورها حتی آمریکاست که برای عبور از این بحران با چین همکاری کند . زیرا گسترش این ویروس بخش های تولیدی و اقتصادی دیگر کشورها را نیز تهدید می کند و این به صلاح هیچ یک از اعضای جامعه بین المللی و ملت ها نیست.

رسانه های جمعی چین هم ضمن تقبیح آمریکا گزارش کرده اند که انتشار این ویروس مرموز که کرونا یا ووهان نامیده می شود هرگز فرصتی برای آمریکا نخواهد بود. روزی فرا می رسد که چین این ویروس را ریشه کن می کند و تولید و اقتصاد احیا می شود . آن زمان دور نخواهد بود.

مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *